Бургас може да се побратими с индонезийския град Медан

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:51 / 26.03.2010
588
Преговори за побратимяване на Бургас с индонезийския град Медан вървят в момента. Идеята е на кмета на Бургас Димитър Николов, стана ясно днес при посещението в Бургас на Посланника на Индонезия Н.пр. Имануел Роберт Инкириванг.

Така съществува реалната възможност черноморският град да се побратими с разположения на остров Суматра град Медан. Очаква се през месец май тази година да бъдат изготвени и писмата за намерение за побратимяване на двата града, които да бъдат предложени за подпис на губернатора на Суматра и на кмета на град Медан. По - късно ще бъде инициирано и посещение на бизнес група индонезийски бизнесмени от северна Суматра в Бургас.

„България е прекрасна база за индонезийските стоки заради стратегическото си разположение и факта, че е член на Европейския съюз", заяви пред бургаски бизнесмени Н.пр. посланик Инкириванг. В презентацията си пред представители на бургаския бизнес той наблегна на възможностите, които предлага за сътрудничество и възможности за коопериране Индонезия.

Специално внимание посланик Инкириванг обърна на факта, че Индонезия е страната с най- богати ресурси в света. Тя е съставена от 17750 острова, в нея се говори на 742 езика и диалекта, а запасите и от метан се изчисляват на еквивалента на 81 млрд. барела нефт. Освен, че е най - дългия архипелаг в света Индонезия е на четвърто място в света по население, разположена е стратегически между два океана и два континента и представлява изключително силен пазар за всички стоки със своите 240 млн. потребители.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).