Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бургас и Южното Черноморие станаха гигантска строителна площадка
Автор: Екип Burgas24.bg 08:59 / 23.05.2012Коментари (9)2546
© Bulfoto
Стотици строежи в Бургас и съседните курорти са превърнали региона в гигантска строителна площадка. Южното Черноморие в момента напомня за годините на бригадирското движение. Строителни бригади градят надлези, пътища, хотели и молове. Най-бурна е строителната дейност в Бургас. Местните власти са започнали десетки проекти, повечето от които финансирани със средства по европейски програми. Близо година вече тече строителството на пътен възел "Детелина" на изхода на Бургас посока Созопол и Средец.

Грандиозният проект включва освен огромно кръстовище разширение на пътищата и изграждане на надлез. Строителните дейности вече са към края си и обектът ще бъде открит в началото на сезона предсрочно. Друг мегапроект в морския град е изграждането на подземен паркинг на няколко нива на площад "Кирил и Методий". Той е финансиран от частна фирма, която обаче много се забави със сроковете на изпълнение. Краят на подземния паркинг не се вижда изобщо, след като градежът разцепи близкия храм "Св. св. Кирил и Методий". В момента текат укрепителни дейности на църквата, които допълнително ще забавят изграждането на паркинга.

В момента се довършва гигантска жилищна кооперация в комплекс "Меден рудник", подобна на небостъргач. Тя е на 46 етажа и по-голямата част от апартаментите в нея вече са разпродадени. В центъра на Бургас близо до училище "Васил Априлов" е започнал също голям градеж. Той е все още на ниво изкоп, но обещава да се превърне също в небостъргач. Усилени строителни дейности кипят и на изхода на Бургас в посока София.

Точно зад гиганта МЕТРО се изгражда първият открит гигантски мол "Странд". Очаква се той да бъде завършен още тази година. Преди броени дни пък приключи строежът на другия мол "Галерия Бургас" в комплекс "Славейков". Той е разположен на три етажа и заема площ от 37 000 кв.метра. Всеки момент започва строителство на нов път от Ахтопол до Резово, тъй като старият е в окаяно състояние. По същото време са планирани ремонти и реконструкция на отсечката Бургас-Слънчев бряг.

Друг градеж в Бургас, който стои замразен от години, е точно в центъра на града на метри от паметника "Альоша". Огромният изкоп е ограден с платна повече от 25 години. Той трябваше да се превърне в градски универсален магазин, но все още няма изгледи това да се случи в близките години. Десетки сгради стоят недостроени по всички морски курорти. Те бяха замразени заради икономическата криза и не е ясно кога ще бъдат довършени. Най-много обекти на груб строеж има в Слънчев бряг и край Ахелой.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на joro
премахни филтъра

0
 
 
Дупката до паметника "Альоша" пак ще бъде развъдник на жаби и комари! Можеше досега да направят една хубава зелена площ, до привършване на делата!Няма да стане скоро?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: