Бургас, Созопол и Царево ще изпишат с миди и камъчета "Бургас 2019" на плажните си ивици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:46 / 23.10.2012
1367
Под знака "Бургас - кандидат за Европейска столица на културата 2019" Бургас и подкрепящите го в кандидатурата общини от областта ще отбележат Международния ден на Черно море - 31 октомври.

Жителите на три морски града - Бургас, Созопол и Царево, ще изпишат с миди и камъчета "Бургас 2019" на своите плажни ивици. Малко Търново ще се присъедини към инициативата, като изпише същия надпис, но с огън, на емблематично за общината място - Мишкова нива.

На 31 октомври /сряда/ от 11 часа Северният плаж в Бургас, непосредствено под Летния театър ще се превърне в терен за градска игра от типа "търсене на скрито съкровище".

Разделени на два отбора, участниците ще премерят знания за културата и културния живот на града. Крайният резултат от играта ще бъде подреденият надпис - той ще бъде заснет и използван в по-нататъшната кампания, свързана с кандидатурата. Паралелно с играта, на специално изработена от картон лодка всеки, който желае, ще може да даде своето символично "за" кандидатурата на Бургас, като остави цветен отпечатък от дланта си и отговори на въпроса "Защо Бургас заслужава да е Европейска столица на културата?". Ще има музика, награди и други приятни изненади. Вечерта от 18 часа в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на площада пред Общината концерт ще изнесат невероятните Tri O Five. Поднасяйки ни доза соул, фънк, R&B & джаз, те ще сложат подобаващ завършек на празника на морето, като с музиката си ни върнат към най-морския сезон - този на отминалото лято.

Денят на Черно море ще бъде отбелязан с различни събития и в другите морски общини от регион Бургас. В Поморие в Музея на солта ще се проведат лекция и дискусия, на които ще бъде обде обсъдено богатството на Черно море и солените езера около него. В Несебър в изложбена зала "Арена" в стария град ще бъде открита изложба с фотографии, изобразително изкуство и литературно творчество, посветени на морето.


Виж коментарите (0)

Още по темата (80):
16.01.2014 Вижте какво не е достигнало на Бургас в борбата за Европейска културна
столица
13.12.2013 Бургас сезира ЕК, съмнява се в безпристрастността на журито в комисията за избор на културна столица
12.12.2013 Крах за Бургас! Отпаднахме от борбата за Европейска столица на културата
12.12.2013 Днес обявяват продължава ли Бургас в надпреварата за Европейска столица на културата
11.12.2013 Утре обявяват продължава ли Бургас в надпреварата за Европейска столица на културата
10.12.2013 Днес Бургас защитава своята кандидатура за Културна столица на Европа
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).