Бъдещи първокласници лазаруваха в СОУ "Йордан Йовков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 07.04.2012
1190
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Последният учебен ден преди ваканцията бе празничен за учениците от първи клас. На гости им дойдоха децата от предучилищна група "Делфинчета" на ЦДГ "Веселушко"в к-с "Изгрев". Момчета, облечени в народни носии и красиви лазарки ,с венчета от пролетни цветя, огласиха двора и сградата на своето бъдещо училище. Подготвени от г-жа Стоянова и г-жа Мончева , децата представиха пролетните народни обичаи: Тодоров ден, Благовец, Лазаров ден, Цветница, Великден, Гергьовден. Танци, наричания и песни, на фона на мултимедийна презентация, показаха ,че българските деца обичат фолклора ни и участват с желание в поддържането на традициите.

След спектакъла започна екскурзията из училището. С възторг децата изпълниха класните стаи, седнаха на ученическите чинове, впечатлиха се от игротеката за занимания по интереси, лудуваха във физкултурния салон.

Накрая децата получиха от педагогическия екип на СОУ "Йордан Йовков" великденски подарък-красиво пухкаво пиленце. Всички си направиха снимка за спомен от първия път, в който влизат в своето училище.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).