Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Британска фирма иска да изгради увеселителен парк в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:15 / 21.10.2012Коментари (0)1192
©
Британска фирма е проявила инициатива за откриване на концесионна процедура за увеселителен парк в бургаския парк "Езеро". Това каза Ташо Желев, директор на дирекция "Управление на общинска собственост". 

"Съгласно действащия ПУП на парк "Езеро", той е предвиден за парк и място за развлечение. Това е дало основание на инициатора на откриването на концесионна процедура за учредяване на концесия върху част от парка за изграждане на такъв вид парк. Това е в съответствие с предвижданията на плана и с концепцията за развитие, обогатяване и разширяване на туристическите атракции в град Бургас, които да имат и допълнителна насоченост да се експонират богатствата на Атанасовското езеро. 

Наличието на атракции в парка зависи от окончателната концепция, която ще внесат потенциалните кандидати в тръжно-концесионната процедура в конкурсната процедура за спечелване на концепцията и комисията, което ще определи Общинският съвет да проведе тръжната процедура, ще гледа дали тези критерии са спазени и който спечели, ще развива парка", обясни той. 

"Концесионният анализ показва, че предвид образователната насоченост, препоръката на кандидат-концесионера е тази концесия да бъде със срок до 35 години, което е и възможният законов срок. Инициатива за откриване на концесионна процедура е отправена от британска компания, така че да се надяваме, че те са единият сигурен участник в концесионната процедура. 

Има запитвания, но доколко те са сериозни, ми е трудно да кажа. Компанията е известна във Великобритания, занимава се с развитие на такъв вид атракции с образователен елемент", каза още Желев. Той даде пример с парка "london in war", който пресъздава обстановката в британската столица по време на Втората световна война. "Фирмата има опит в изграждането на такива увеселителни паркове. Не са единствени и в България има такъв опит, надяваме се, да имаме възможност за по-широк избор. 

В заложените от нас изисквания е съоръженията да бъдат преместваеми, леки, така че да не увредят по никакъв начин парка и да се вписват в обстановката", каза още той. "Примерът на Фестивала на пясъчните фигури е много добър, тъй като в продължение на няколко години той придоби популярност и приходите от него непрекъснато се покачват. Това означава, че туристите, гостите на град Бургас и околните туристически комплекси, имайки предвид, че на бургаското летище кацат около 2.5 милиона пасажери, проявяват интерес към такъв малко по-различен вид развлечение и забавление, които да допълнят целия туристически продукт и популярността на града като туристическа дестинация започва да се увеличава. 

За да се предизвика сериозен бум, трябва да имаме и сериозни притегателни центрове за този вид туристи. Ние сме умерени оптимисти и се надяваме с реализирането на тази концесия все повече ще се увеличават туристите в града, спиращи тук не само като на разпределителна спирка за Северното и Южното Черноморие, но и туристи, който ще останат в града и ще консумират от него", коментира Желев.


Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: