Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Братя Диневи се уредили с част от Черно море
Автор: Екип Burgas24.bg 11:24 / 11.04.2010Коментари (0)62021
© Burgas24.bg
Небезизвестните братя Динко и Йордан Диневи са станали горди собственици на част от Черно море, въпреки че българското законодателство не допуска подобна възможност, тъй като тази територия е изключителна държавна собственост. Бизнесмените са построили обаче цяло яхтено пристанище навътре в морето в района на селището "Св. Влас", сигнализираха общинари от Несебър. Според шефа на партията "Дела" Атанас Терзиев и колегите му Николина Тодорова и Константин Гюпчанов става дума за една от най-крупните злоупотреби с държавна собственост.

Между 2005 и 2006 година фирмата на Динко Динев "Куентин" е съумяла да се сдобие с нотариален акт за собственост на райското кътче с площ 24,6 дка, включващо бонус от къс от крайбрежната плажна ивица. В документа, с който разполага "Монитор", е записано, че несебърският олигарх е получил имот от акваторията при южната брегова ивица на курортното градче. На това място впоследствие изникнало съоръжението "Марина Диневи", което по думите на общинските съветници е сред любимите дестинации на популярни предприемачи и политици, включително бивши министри. Скандален е също така фактът, че имотът е преминал в ръцете на Диневи и на мястото му е изградено пристанището не без съгласието на строителното и транспортното министерства, докато начело на тях стояха Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев. На въпрос на "Монитор" сложили ли са подписите си бившите министри под скандалната приватизация на апетитния имот и разрешението за строеж.

Терзиев отговори, че това е съгласувано или с тях, или с някой от заместниците им, като очите си е затворил и тогавашният несебърски градоначалник Николай Трифонов. "Дори право на ползване или пък концесия не може да се докаже в случая", възмути се общинският съветник. За да се изяснят обаче обстоятелствата той и колегите му обявиха, че ще запознаят с далаверата главния прокурор Борис Велчев,

От цялата работа не стига, че няма данни да е плащана каквато и да било сума за придобиване на имота, а вместо това впоследствие се появява някаква данъчна оценка от 430 хил. лв., но според сигнала, с който разполагаме, Диневи допълнително са източили чрез съоръжението между 7 и 8 млн. лв., разказа пред вестника Терзиев.

Богаташите и кметът затънали в далавери. Коалицията между несебърския кмет Николай Димитров и любителите на суперлуксозни возила и тузарски партита бургаски богаташи Динко и Йордан Диневи е замесена в редица далавери, увери общинарят Атанас Терзиев. Според публикации двамата братя който стоят зад оария "Море" са били клиенти включително на бирниците.

По думите на Терзиев градоначалникът вече е клиент на Бургаската окръжна прокуратура за пет случая на злоупотреби. Сред тях бил ремонтът на пътя между Обзор и Преселци, за който миналата година са разплатени 200 бона, но все още не е свършена работа дори за 5 стотинки. Изграждане на надстройка на детска градина пък глътнало зашеметяващите 3 млн. лв. За капак кметът си нагласил в обществена поръчка изискванията за служебната лимузината от гумите до дървото вътре, така че на тях да отговаря само дългата база на "Мерцедес" S класа, с който се сдобил срещу 200 хилядарки.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигранти и бежанци
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: