Борят младежката безработица в Бургас с "Младежта в движение“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:31 / 03.08.2012
1226
Изложението "Младежта в движение", организирано от Европейската комисия и Община Бургас, беше открито вчера в Морската градина на Бургас от министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев и кмета Димитър Николов. На откриването присъстваха представители от Европейската комисия, Министерство на образованието, младежта и науката и Министерство на труда и социалната политика.

"Изложението намери своето най-добро място - Бургас и най-добро време - дните на фестивала Spirit of Burgas", каза при откриването министър Дончев.

Вече пета поредна година за фестивала в града пристигат хиляди младежи от цяла Европа. Тази година освен да се насладят на любимите си музикални изпълнители, те ще имат възможност да се запознаят и с възможности за работа, образование, стаж.

В специално построена шатра на площ от 300 кв. м. са разположени 10 щанда, предоставящи информация за европейските програми за образование, мобилност, доброволчество и заетост на младите хора в Европа. Община Бургас и Областен информационен център - Бургас са представени с общ щанд, на който младите хора могат да се запознаят с настоящи проекти на общината и европрограми, насочени към младежта. На щанда на Общината гостите на града могат също да получат и полезна туристическа информация.

До 5 август в шатрата на "Младежта в движение" посетителите ще могат още да проверят своите знания за Европа, да спечелят награди, да изразят себе си като художници. Шатрата ще бъде отворена за публика от 10:00 до 12.30 ч. и от 16:00 до 21:00 ч.

На откритата сцена "Охлюва" всяка вечер между 18:00 и 19:30 ч, жителите и гостите на Бургас ще могат да чуят концерти на различни бургаски изпълнители, сред които Chained Rose, Stiff Bones, Кристина Дончева, Forsite Crew.

"Младежта в движение" ще има свой по-малък информационен щанд и в зоната на самия фестивал Spirit of Burgas.

Основна цел на инициативата "Младежта в движение", която досега е обиколила няколко големи европейски града, е борбата с младежката безработица. Програмата е част от стратегията "Европа 2020", сред чиито приоритети е подпомагането на младите хора по посока на това да натрупат знания, умения и опит, които ще им дадат повече възможности за работа.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...
Мъж от Айтос живее втори живот благодарение на лекарите от УМБАЛ ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).