Борислав Ангелов: Овладян е проблемът с нерегламентираните сметища в ромските квартали

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
16:04 / 07.12.2009
569
От пролетта няма сериозен проблем с нерегламентираните сметища в ромските квартали. Това каза  регионалният управител на фирмата, която отговаря за почистването на Бургас Борислав Ангелов. Той обясни, че има инспектори, които непрекъснато следят за правилното изхвърляне на отпадъците.

„От пролетта, когато премахнахме нерегламентираното сметище в „Горно езерово", нямаме сериозни проблеми. Там сме сложили контейнери, такива има и в квартал „Победа", където също имаме хора, които наблюдават изхвърлянето. Не допускаме да се образуват нерегламентирани сметища в ромските квартали. Знаете културата на тези хора, още повече че повечето от тях имат и животни. Те не изхвърлят в съдовете, а по земята. В момента контролиращите лица наблюдават и се изхвърля в съдовете.", посочи Ангелов.

Той каза още, че трима инспектори следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в квартала „Горно езерово" и съответно още петима в квартал „Победа". „В ромските квартали за сега е овладян проблемът, но забелязваме такова нерегламентирано изхвърляне в района на новостроящи се сгради в „Меден рудник", но засега сме взели мерки и се справяме", посочи още Ангелов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).