Блок в Бургас се пропука, хората в ужас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
12:15 / 16.03.2012
3530
Жилищен блок в Бургас се пропука. Сградата е близо 50-годишна и от няколко години част от основата й потъва. Хората в блока са много притеснени за живота си и не знаят от къде ще намерят средства за укрепване на сградата.

Причините за пропадането на блока са неясни и хората търсят помощ и съдействие от общината.

"...Стените са напукани вкъщи. Укрепили сме до колкото сме могли, до колкото са ни позволявали възможностите и в рамките на собствеността."

Лиляна Ганчева - домоуправител: "...Но се надяваме с коректното отношение на общината и с включването на общинския съвет, да имаме едно добро решение за всички."

Според някои от живеещите в блока, съседната нова кооперация е причината за проблема. По думите им, вибрациите по време на строителството й са разместили земните пластове и са образували свлачище.

"Ако трябва някакви инжекции, за да се стабилизират основите. Иначе той ще продължи да пропада и ще си падне, както на много места така падат..."

Експерти от общината вече са извършили оглед. На собствениците ще бъде връчена заповед, според която в определен срок, те ще трябва да направят укрепване на сградата за своя сметка.

Инж. Черкезова - началник "Строителен контрол" в Община Бургас: "Сградата не е поддържана в годините по никакъв начин. Правени са, както всички, правим си ремонти на апартаментите и до там. Но всъщност текущите ремонти на общите части фасадите, тротоарите, за тях по-малко внимание обръщаме."

Хората обаче се притесняват, че ако общината не им помогне, ще се наложи да ипотекират жилищата си, за да вземат заем за ремонта.

Източник: БНТ


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).