Близо 300 участника от 12 страни ще се включат в Европейска седмица на кинологията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:52 / 09.06.2010
613
Близо 300 участника от 12 страни ще се включат в Европейска седмица на кинологията в Бургас. Това каза Аврам Петков, зам. - председател на Международен киноложки съюз и председател на Български републикански киноложки съюз. Организатори на киноложкия шампионат, който ще се проведе от 12 до 20 юни в Парк "Езеро", са община Бургас, Международен киноложки съюз, Български републикански киноложки съюз и Киноложки клуб за българско овчарско куче - Бургас.

Мащабното събитие за любители на четириногите се провежда в черноморския град за трета поредна година. Тази година сме включили малко повече атракция, ще има спортни обучения на кучета, ще дойдат колеги от пет държави, които ще покажат уменията си в обучението на техните кучета", разкри част от изненадите Петков. Миналата година в Бургас се роди нова международна асоциация - IKU и тази година за пръв път шампионата ще е под егидата на новосформираната организация. Миналата години участниците са били от шест държави.

Тази година поради разрастването на шампионата те са двойно повече. За пръв път в киноложката надпревара ще участват представители от Испания, Англия, Литва, Азербайджан, Армения и Грузия. Очакванията на организаторите са, че в Бургас ще има още записвания през дните на изложбата от местни собственици на кучета. Условията за участие е кучето задължително да е минало всичките си ваксинации, чистене за паразити и родословие.

Кучета без родословие няма да бъдат върнати, но няма да участват при определянето на носителите на титлите - национален и международен шампион. Най-голямата изложба е на 20 юни, когато е Европейският шампионат. Миналата година две кучета са получили топлинен удар и за това изложбите са с началният час тази година 19.00 всяка вечер, уточни Петков. Амбициите на организаторите е следващата година да кандидатстват за провеждане на Световен шампионат в Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).