Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Близо 1 000 са местата за паркиране, стопанисвани от община Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:44 / 07.08.2010Коментари (0)802
© Burgas24.bg
Близо 1 000 са местата за паркиране, стопанисвани от община Бургас. Към момента в Бургас действат три закрити гаража - на Операта, на Съдебната палата и в к-с "Славейков". В тези гаражи общият брой на паркоместата е 320. 11 открити паркинга се стопанисват от общинското предприятие. Те са с около 720 паркоместа. Това каза директорът на общинското предприятие "Спортни имоти, паркинги и гаражи" Живко Иванов. Към момента общинското предприятие стопанисва и около 400 места улично паркиране, което е платено. "Всички тези паркинги обикновено се ползват с месечни абонаменти, като цената на различните паркинги е различна в зависимост от района, в който се намират - от 50 лв. до 200 лв. на месец за паркомясто. За почасовото паркиране таксата е между 50 ст. и 3 лв. на час", каза Иванов. 

Той обясни, че през лятото обикновено проблемите с паркирането започват по крайбрежната ивица, по бул. "Димитър Димов" и от зелените площи в Морската градина. "Още в началото на сезона поставихме указателни табели и знаци, че е забранено паркирането в зелените площи, по тротоарите, но в този район за съжаление продължава да има нарушители. За тези три месеца това ще бъде най-трудният и най-конфликтният район", посочи още Иванов. "Макар и общината да направи няколко паркинга покрай Флората, разширена беше и самата улица, там има доста места за паркиране, но явно са недостатъчни към момента", допълни той. Общината работи в посока увеличаване на паркоместата. На всички улици, на които се правят по-сериозни ремонти, се мисли за паркоместа, които да бъдат максимален брой, като по никакъв начин не се ощетяват зелените площи, каза Иванов. "Виждате какво се случи по улица "Цар Симеон І", по улица "Стефан Стамболов" - на улица "Стефан Стамболов" се използват в момента около 130 паркоместа. Същото нещо ще се случи и по улица "Гурко", на която и предстои ремонт. В същото време ще бъде изграден един паркинг зад Трета поликлиника с площ около 15 000 кв.м. Този паркинг ще има достъп от улица "Оборище" и ул. "Гурко". Там ще бъдат предвидени и места за паркиране на туристически автобуси", посочи още Живко Иванов. В Бургас са предвидени няколко места за кратък престой на туристически автобуси. Става въпрос за ул. "Булаир" до ул. "Славянска", където има място за два автобуса. Място за два автобуса има на ул. "Цар Петър" до Католическата църква, има определено едно място зад църквата "Св. Св. Кирил и Методий" - също за два автобуса. За по-дълъг престой на автобусите има определени два паркинга - на ул. "Индустриална" номер 1 - паркинга на "Бургасбус". Другият паркинг се намира в промишлена зона Юг.

Вече се води подготовка и за осигуряване на паркирането по време на големия фестивал Spirit of Burgas. "Осигурили сме паркингът до хотел "Приморец" да се ползва от организаторите на фестивала, които пристигат със сериозна техника, паркингът беше пресафалтиран преди няколко месеца. Паркингът на ул. "Батенберг" е предвиден за клиентите на фестивала", допълни Иванов.



Източник: агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: