Благотворителният концерт в памет на Пламен Ставрев ще обединява бургазлии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:07 / 22.02.2012
1152
Цял куп популярни и обичани от българската публика изпълнители са потвърдили участие в благотворителния концерт в памет на незабравимия бургаски музикант Пламен Ставрев, който напусна този свят преждевременно в навечерието на Коледа. Концертът е насрочен за 29 февруари /сряда/ от 18.30 часа в Дом на Културата "Лукойл Нефтохим".

Това споделиха днес на пресконференция в залата на Община Бургас приятели на музиканта, които наскоро основаха фондация на негово име - Тони Димитрова, Стефан Корадов, Светослав Михайлов, Росен Сеновски, Петър Генчев, Стамен Чолаков.

Водещ на благотворителния концерт ще бъде един от най-близките приятели на Пламен Ставрев на сцената - Тони Димитрова, а сред изпълнителите се открояват имената на Стефан Диомов, "5-те Сезона", Пейо Пантелеев, Ваня Костова, Жан Шейтанов, Боян Михайлов, Йордан Караджов, Гриша Трифонов, група "Горещ пясък", Галя Ичеренска, Бончо Гроздев, Димитър Атанасов, дует "Бургас" и други.
Общо 19 изпълнения ще бъдат включени в програмата на концерта, в началото на който ще бъде обявен и благотворителен търг за една от седемте китари на неподражаемия бургаски блусар. Струнният инструмент, закупен от Германия, е електрически и е бил по-рядко използван от Пламен Ставрев. Дарителската кампания за китарата ще стартира още в началото на концерта и ще продължи до края му. През цялото това време инструментът ще бъде на сцената.

"Пламен премина през живота с достойнство и с неповторимия си дрезгав глас отвори не дупка, а кратер в душите на всички нас. Затова го обичаме толкова много и правим всичко това", сподели с нескрита емоция Тони Димитрова.

Журналистът Петър Генчев заяви, че всичко това се прави със знанието и пълното одобрение на семейството на Пламен. Той допълно още, че неотложни ангажименти са попречили на победителя в първото българско издание на музикалното реалити шоу "X Фактор" Рафи Бохосян също да участва в концерта, но въпреки това младият бургаски изпълнител е призовал многобройните си фенове чрез страницата си във Фейсбук да подкрепят и посетят концерта.

Колегите на Пламен Ставрев от групата "Горещ пясък" Светльо Михайлов и Росен Сеновски споделиха още, че желаещите да се присъединят към инициативата са били повече, отколкото могат да бъдат включени в нея.

Всички музиканти и организатори, прегърнали идеята, участват напълно безвъзмездно и доброволно в благородната инициатива, средствата от която ще отидат в помощ на семейството на барда. Освен приятелите на Пламен Ставрев зад инициативата са застанали още Община Бургас, "Протехника Евент" и хотел "България".


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
28.08.2012 Днес ще се проведе Блус-рок фест "Пламен Ставрев"
27.08.2012 Над 65 музиканти ще вземат участие в Блус-рок фест "Пламен Ставрев"
27.02.2012 Остават два дни до концерта в памет на Пламен Ставрев
20.02.2012 Тони Димитрова води концерта в памет на Пламен Ставрев
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).