Благотворителната инициатива събра средства за най-малките бебета в УМБАЛ Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:45
369
За пети път благотворителен футболен турнир помага на най-малките пациенти на УМБАЛ Бургас. Традиционната инициатива "Заедно за децата на Бургас" - футболен турнир на малки вратички, се проведе на 31 август т.г. с цел – покупка на апаратура за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Пациенти на отделението са новородените – както здрави деца, така и недоносени и родени преждевременно. Тук се грижат и лекуват деца, родени едва 500-600 грама, съобщиха от лечебното заведение.

Благотворителната инициатива събра средства за покупка на 4 перфузора и 2 неонатални пулсоксиметра. Перфузорите служат за прецизно подаване на медикаменти, а пулсоксиметрите измерват жизнените показатели на бебетата, настанени в кувьози. Апаратурата вече е предадена на началника на отделението д-р Стилияна Томова, която отправи своите благодарности към дарителите – участници в турнира. "Пета поредна година тази инициатива подпомага нашата дейност. От името на целия ни екип благодаря за доверието и не само за материалната, а и за моралната ви подкрепа", сподели д-р Томова.

Организатори на турнира "Заедно за децата на Бургас" са Боян Дяков и Явор Жеков, с подкрепата на Спортен център "Диалог 359 Арена", Автокъща "DYAKOV", Therma Numera SPA & Wellness, Езиков център "Words" и Община Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският апелативен съд реши за сириец, издирван в Малта за пал...
Важно за хората от Бургас, които си търсят работа
Призна си какво е сторил в тоалетни в Морската градина на Бургас
Неприятности за бургаски познайник на полицията
Закопчаха готвач на наркотици в "Меден рудник"
В час ли е тази жена? Сряза с ножица придържащите колани на много...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).