Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Благотворителен базар събра 1916 лв. за лечение на 9-годишно момиченце от Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:28 / 22.03.2011Коментари (1)628
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Христо Ботев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
1916 лв. бяха събрани на благотворителен базар организиран от общинската структура на Жени ГЕРБ-Бургас и клуб "Сарафово". Средствата вече са предадени на семейството на 9-годишната Радина Пенкова от Бургас. Тя страда от болестта Амблиопия (недоразвит очен нерв). Необходимо е лечението й да бъде провеждано до 12-годишна възраст, в противен случай става необратимо. Средствата, с които разполага семейството й не са достатъчни. Заболяването на Радина е лечимо, но в България методите са остарели и затова родителите са предприели такова първо в Русия, а след това и в Сърбия. Детето се лекува с няколко вида стимулации на очите. Лечението се провежда три пъти в годината и ако то е постоянно гаранцията за излекуването й е 100 процента. Преди да започне да се лекува в Сърбия детето е било с 30 процента зрителна острота, а сега в резултат на стимулациите тя е възвърнала 70 процента от зрителната си острота. Това подобрение е позволило през септември миналата година тежките очила, които Ради е носила до тогава, да бъдат заменени с контактни лещи. Около 4000 евро годишно са необходими за оздравяването на Радина. Момиченцето е ученичка в трети клас в СОУ "Димчо Дебелянов" в Бургас.

След като родителите на малката Радина се обърнаха за помощ в приемния ден на народния представител от ПП ГЕРБ Иван Вълков, структурата на Жени ГЕРБ и клуб "Сарафово" организираха базара в зала "Конт Андрованти". На него бяха изложени картини и сувенири изработени от съучениците на Ради, както и от деца от ОУ "Братя Миладинови" и ОУ "Христо Ботев" в квартал Сарафово. Десетки бургазлии си тръгнаха със спомен от събитието, като си купуваха артикули с начална цена 5 лв. Благотворителното изложение посетиха и Иван Вълков, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, заместникът му Златина Дукова, председателят на Общински съвет на Бургас Снежина Маджарова, общински съветници от ГЕРБ-Бургас, както и членовете на Общинското ръководство на партията.

Красимира Маркович, която е председател на Общинска женска организация към ГЕРБ откри базара, като каза, че причината за тази инициатива е изключително основателна, защото всички жени от клуба са майки. "Вродените ни майчино чувство и майчина отговорност подтикна нашия клуб, да поеме тази инициатива, с която да помогнем и финансово и морално на едни родители, поели битка в защита на своето дете. За да оцелеят, децата ни трябва да имат самочувствие. Не можем да изградим това самочувствие с думи. Можем да го изградим единствено с действия. Това е едно от най-постижимите неща.", каза още Маркович в обръщението си към гостите.

Родителите на Радина - Светла и Валентин Пенкови също присъстваха на откриването на базара, като искрено благодариха на организаторите за това, което правят за тяхното дете.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Останаха малко хора със възможности за помощ.Всеки би искал да помогне,особенно за болен човек,но вече почти цялата нация е болна.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: