Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Безплатни ехографски прегледи за жителите на Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 12:56 / 04.07.2010Коментари (0)655
©
От утре, 5 юли, жителите на община Несебър ще имат възможността да си запишат час за безплатен ехографски преглед в Медицински център "Д-р Димитър Пеев" в Слънчев бряг. Здравната инициатива ще продължи до края на месеца, а единственото, което е необходимо да си носи пациентът е лична карта. Това каза в края на работната седмица д-р Илиев, управител на лечебното заведение, по време на официалното представяне на закупения преди дни ехограф. Модерната апаратура за ултразвукова диагностика притежава следните характеристики: цветна доплерова система LOGIQ 400 CL PRO, с 32 канална апертура с електронно сканиране, линейна сонда за ендокринологични, ортопедични и ректални изследвания, конвексна сонда за абдоминални изследвания и кардиологична сонда, с богато програмно обезпечение за измервания, възможност за връзка по интернет с водещи специалисти. Т.е. чрез новата апаратура може да се прегледа състоянието на черен дроб, жлъчен мехур, бъбреци и пикoчен мехур, щитовидна, простатна жлеза, както и млечни жлези. Ултразвукът е масово прилаган в диагностиката на заболяванията на коремните органи, за оценка на морфологията и функцията на сърцето и съдовете.

Информативната стойност и безвредност на метода го правят удачно средство за скрининг. "На територията на общината това е първият и единствен ехограф с такива възможности", сподели още д-р Илиев.

Сред гостите на събитието бе и кметът на Несебър Николай Димитров, който в словото си каза, че благодарение на новата придобивка медицинският център ще бъде в полза както на цялото население на територията на общината, така и на гостите, и туристите, посещаващи Несебър и Слънчев бряг. "Надявам се да обърнем внимание на профилактиката, която е ключът към запазване на здравето на хората.", подчерта градоначалникът. Той припомни, че община Несебър е една от малкото в страната със социално ориентирана политика и разказа, че "само преди няколко дни в Обзор отвори врати Детска млечна кухня, с която се надяваме да улесним родителите, наскоро открихме модерна, съвременна и безопасна детска площадка в Равда, където децата играят на воля, предстои и сключване на договор между Медицински център "Д-р Димитър Пеев" и Здравната каса."

Сред гостите на събитието от страна на община Несебър бяха Красимира Тодорова, зам.-кмет по "Здравеопазване и социални дейности", Лазар Япаджиев, зам. кмет по "Туризъм", Янаки Стоянов - зам.-кмет "Общински ред, спорт и младежки дейности" и др.

Друга новост в медицинския център в Слънчев бряг е, че точно преди началото на най-активния туристически сезон там е направен ремонт на хидроизолацията на покрива и външно саниране на сградата, отстранени са щетите от зимата и всички кабинети са освежени и боядисани.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: