Без пощите при разпространението на винетки?

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
13:22 / 12.01.2010
2149
Консорциумът между ВИП Секюрити и СИБАНК, който бе избран за разпространител на винетните стикери за 2010-та година, не е в състояние да осигури необходимия брой крайни пунктове за разпространението им. Това каза изпълнителният директор на „Български пощи" ЕАД Милен Керемедчиев. Според него,  само пощите могат да предоставят 4000 пункта, които да улеснят хората от малките населени места. Водим преговори с консорциума да станем подизпълнител при продажбата на винетки, каза още Керемедчиев.

Ние сме трудноподвижен, беззъб, тревопасен динозавър. Така изпълнителният директор коментира слабата конкурентноспособност на дружеството по отношение на куриерските услуги. Според него вариантът за излизане от тази ситуация е да се заложи на хибридната поща, тоест отпечатването и разпространението.

Керемедчиев аргументира тезата си с Европейската директива всички клиенти на мобилни оператори, енергоразпределителни, ВиК дружества, банки и комунални фирми да получават на хартиен носител сметките си. В тази ниша е голямата битка между „Български пощи" и куриерските фирми, подчерта той.

Огромна част от всички над 1200 договора, които „Български пощи" ЕАД е подписало през годините, са неизгодни, призна Керемедчиев. Такива са договорите за търговия с различни стоки, които не прилягат на имиджа на „Български пощи", като капачки за буркани, галоши, чорапи. Ние не сме хоремаг, затова тези контракти ще бъдат прекратени, категоричен бе изпълнителният директор.

Нашата сила не е в дистрибуторската дейност, каза още той и даде за пример идеята в пощенските станции да се разпространяват и лекарства. Категорично съм против пощите да стават аптеки. Единствено може да се говори за договаряне с фармацефтични компании да доставяме стоките им, но не и да търгуваме с тях, обясни Керемедчиев.

Източник: Дарик

Виж коментарите (1)

Още по темата (12):
25.02.2010 Затягат контрола над винетките
01.02.2010 От днес глобяват за шофиране без винетка извън градовете
27.01.2010 Вече купуваме винетки и в интернет
26.01.2010 В пощите няма да продават винетки
18.01.2010 Все още няма винетки на много места из града
18.01.2010 Пуснаха за продажба новите винетки
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).