Без инциденти през почивните дни на бургаския плаж

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:35 / 08.07.2013
769
Без инциденти преминаха почивните дни на бургаския плаж, каза Николай Иванов, началник на водноспасителната служба и зам.-председател на Асоциацията на водните спасители.

"Момчетата бяха пълни професионалисти и не допуснаха инциденти. Бдяха за сигурността на плажуващите и обикаляха по плажната ивица", допълни той.

Все още не работи уредбата на Северния плаж в града, с която ще се търсят родители на изгубени деца. Всеки момент ще бъдат монтирани тонколоните и уредбата ще заработи. По думите на Иванов продължава практиката плажуващите да не взимат в предвид думите на спасителите и да не се съобразяват с флаговата сигнализация. Все още няма санкционирани такива летовници.

Спасителят посочи още, че юлското море е най-благоприятно, но с изключение на последните 3 дни, когато то бе малко по-бурно и имаше два смъртни случая -в края на миналата седмица 7-годишно дете в Созопол и в събота румънски турист в Слънчев бряг.

"Морето като цяло никога не е безопасно. Аз винаги казвам, че първо човек трябва сам себе си да опази и след това да разчита на спасителите. През почивните дни особено, доста хора посещават плажовете и става едно стълпотворение, двама спасители няма как толкова добре да оглеждат 100-метровата ивица. На първо място родителите трябва да са по-внимателни, особено с децата до 10 г., които все още не умеят сами да се пазят, да не ги оставят без надзор да влизат във водата или пък сами по пясъка, за да не се изгубят. А възрастните да не влизат във водата след употреба на алкохол или обилно нахранени. Задължително е да се спазва флаговата сигнализация", каза Иванов като препоръча още хора със сърдечни заболявания да не идват на плаж, както и такива с ниско или високо кръвно, и да се пие много вида.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).