Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Бетонен блок едва не уби пътничка на "Автогара Запад" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:19 / 06.02.2013Коментари (2)7370
©
Снимка Архив
Бетонен блок за малко не уби на място пътничка на оживената Автогара Запад в Бургас, която от години не е ремонтирана. Парчето от масивната конструкция на навесите, покриващи секторите за автобусите, с които пътуват стотици хора към много села и градове от цялата страна, се изсипало изведнъж върху главата на Василка Янева. Жената е от Русокастро и вчера дошла на работа в Бургас. В 15, 15 часа отишла на автогарата, за да се качи на микробуса, за да пътува към селото. Вървяла по тротоара, непосредствено до подлеза към сектор 8, където спират автобусите за Русокастро. Тогава изведнъж от над 4 метра височина се срутило солидното парче бетон.

"Главата ми беше в кръв, бях в шок, изпитвах болка, но мислех, че ще отмине. Пътниците и шофьорите, които бяха наоколо ми помогнаха да избърша кръвта и да се изправя. Отказах да извикат Бърза помощ, защото не можех да разбера дали съм тежко ранена или просто това беше моментната болка от удара", разказа шокираната Василка Янева пред "Флагман". Прибрала се в Русоктастро, но през нощта ужаса и болките не утихнали.

"Боли ме цялата глава горе на темето, врата ми сякаш е набит в тялото. Имам охлузвания по ръцете и краката. Непрекъснато ме преследват кошмари", каза тя. Жената работи като касиерка в училището в селото, тя днес не може да се съвземе от ужаса и веднага след работа отиде на преглед при лекар.

"Дано да нямам сериозни увреждания, ще мина през скенер, но ще обмисля дали да не предявя претенции към собственика на автогарата - общинска фирма "Бургас бус", каза Янева. За да преживее кошмара тя прибягнала и до народната традиция с леенето на куршум в подобни ситуации. "Пръсна се на хиляди частички", каза изплашената пътничка.

От автогара Запад тръгват автобуси за селата от цялата област, както и за Айтос, Карнобат и други градове, включително и за Хасково, Кърджали и други. Автогарата е в тотално неугледен вид, очаква се тази пролет да бъде направен ремонт на навесите. "До тогава обаче не може хората тук да са в опасност, следващият път може някой да бъде убит", коментираха днес възмутени пътници.

"Инцидентът е изключително неприятен. Мазилката се е срутила след като дълго време температурите са били ниски и там замръзва, а после като отпусне времето и парчетата падат. Разпоредил съм да се направи проверка на всички навеси и където има опасни зони - те да бъдат съборени, за да няма опасност за хората", каза шефът на "Бургас бус" Петко Драгнев. Той заяви, че миналата година е бил направен ремонт на подходите към автогарата, в момента започва реконструкцията на помещенията вътре в сградата. "През пролетта, когато се стопли времето ще направим ремонт и на секторите. Той ще бъде с наши средства, защото гарата е за автобусите за извънградски превоз и не попада в проекта за интегриран градски транспорт", добави още Петко Драгнев.

Източник: БЛИЦ









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.02.2013 г.
0
 
 
Случка в най-добрия град за живеене. Браво кметче. Какво стана с цигарената фабрика с Буда в Крайморие?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: