Бедстващ кораб е спасен край Бургас през изминалата нощ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:02 / 15.04.2011
759
Бедстващ кораб е спасен край Бургас през изминалата нощ. За това информираха от Българската асоциация на собствениците на влекачи. В 20.20 часа в четвъртък в Морска администрация-Бургас е получен сигнал за помощ от кораб "Бони", плаващ под флага на Република Того. Плавателният съд, натоварен с индустриална дървесина, пътувал от Варна за Измит.

Капитанът обявява проблем с главен двигател и хвърля котва на 22 морски мили източно от Бургас. След получаване на сигнала дежурният в Морска администрация предприема съответните действия и се свързва с влекачните компании в Бургас за съдействие - провлачване на кораба до рейд Бургас.
Междувременно обстановката се усложнява от задаващата се силна буря, за което е издадено щормово предупреждение към всички кораби.

В 21.35 ч. към кораб "Бони" тръгва един от спасителните влекачи в Бургас "Мултратаг 25", собственост на "Бургас Таг Сървис" ЕООД. Останалите влекачи, собственост на Порт Флот ЕАД и Бургас Таг Сървис ЕООД остават в пристанището с готовност за действие при нужда.

Независимо от разразилата се междувременно буря, В 00.00 часа тази нощ влекачът "Мултратаг 25" успява да закачи на буксир кораб "Бони" и конвоят тръгва за Бургаския рейд.
В 04.45 ч. тази сутрин плавателният съд вече е на сигурна котвена стоянка на рейда на Бургас, като по този начин са избегнати възможните по-тежки последици за изпадналия в беда кораб и неговият екипаж.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).