Бебе се поду, аптекарка обърка рецептата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:51 / 07.04.2013
1246
Бебе получи алергия и се поду, след като аптекарка обърка лекарството му.

Случаят е от Бургас, а служителката е от служителка на старозагорска фармацевтична верига. Тя сбъркала и дала на бебе на четири месеца капки вместо сироп. Детето се подуло и получило алергия. Малко по-късно родителите закарали детето спешно в болница.

Малката Теа Георгиева била болна и лекарите й предписали няколко медикамента по рецепта, сред тях и детски сироп "Проспан". Майката отишла да купи лекарствата, но в аптеката вместо сироп и дали капки "Проспан", които били много по-концентрирани и опасни за дете на тази възраст. Състоянието на бебето се влошило, щом приело първата доза. Момиченцето се подуло, очите му започнали да сълзят, получило алергия и спешно било прието в болница

От аптеката признали за гафа и изявили готовност да удовлетворят исканията на родителите. "Служителката ни ще бъде уволнена", са заявили от управата на фирмата.

Източник: в. "Преса"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).