Банда "Баба и внуче" тараши туристи по плажа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:44 / 20.07.2010
10856
Баби, идващи на морето с внучетата, са най-изпечените джебчии, които от 2 месеца тормозят туристите по Черноморието. Това съобщиха разследващи от полицията в Бургас. Криминалистите залавят през ден малолетни крадци, дошли от провинцията, за да пребъркват чужденци. Най-разпространената схема е джебчиите да вървят в групичка по трима - възрастна жена с две деца. Един от тях, който е най-ловък, бърка в джобовете на туриста още в движение. Ако измъкне нещо ценно от там, веднага го предава на втория от дружинката, който от своя страна го прехвърля в ръцете на бабата. Тя е жена с много опит, която освен че взема плячката, наблюдава как се справят хлапетата и им дава ценни съвети.

"По този начин дори да заловим крадеца, в него няма нищо и връзката се къса", разказаха разследващите. От полицията отчитат, че най-много джебчии този сезон има от ромските кланове в Червен бряг, Левски и двете бургаски села Камено и Българово. Плячката им на ден може да надхвърли дори 10 000 лв. При един от последните случаи ловките крадци измъкнали чантата на рускиня, докато разглеждала обувки в лъскав бутик. Освен парите джебчиите намерили и кредитна карта, на гърба на която собственичката си написала ПИН кода.

"В рамките само на един час са успели да направят 16 транзакции, при които всеки път са теглили по 400 лева. Явно картата не е била с лимит като нашите", коментираха разследващите. Според запознати една от най-добрите крадли в Бургаския регион е известна с прозвището Елена Фараонката. Тя започнала с бъркането по джобове още от шестгодишна и имала зад гърба си почти 20-годишен стаж.

"Тя е изключително добра и поради тази причина, като тръгна да се жени, за нея беше платена много висока цена", обясниха източници от морския град. При едно от задържанията си Фараонката се оплакала на полицаите, че по Българското Черноморие вече идвали само бедни туристи, които не носели големи суми в себе си. От полицията в морския град обясниха, че в момента се наблюдават два вида крадци - едните бъркат по чанти и джобове, докато вторите се специализирали единствено със свалянето на златни накити. Там схемата също е класическа - извършителите избират подпийнал чужденец, към когото се приближават и започват да прегръщат. Докато го целуват и му предлагат невероятен секс, крадлите успяват да свалят златни гривни, синджири, както и да измъкнат съдържанието на джобовете.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).