Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Банда "Баба и внуче" тараши туристи по плажа
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 20.07.2010Коментари (0)10855
© Burgas24.bg
Баби, идващи на морето с внучетата, са най-изпечените джебчии, които от 2 месеца тормозят туристите по Черноморието. Това съобщиха разследващи от полицията в Бургас. Криминалистите залавят през ден малолетни крадци, дошли от провинцията, за да пребъркват чужденци. Най-разпространената схема е джебчиите да вървят в групичка по трима - възрастна жена с две деца. Един от тях, който е най-ловък, бърка в джобовете на туриста още в движение. Ако измъкне нещо ценно от там, веднага го предава на втория от дружинката, който от своя страна го прехвърля в ръцете на бабата. Тя е жена с много опит, която освен че взема плячката, наблюдава как се справят хлапетата и им дава ценни съвети.

"По този начин дори да заловим крадеца, в него няма нищо и връзката се къса", разказаха разследващите. От полицията отчитат, че най-много джебчии този сезон има от ромските кланове в Червен бряг, Левски и двете бургаски села Камено и Българово. Плячката им на ден може да надхвърли дори 10 000 лв. При един от последните случаи ловките крадци измъкнали чантата на рускиня, докато разглеждала обувки в лъскав бутик. Освен парите джебчиите намерили и кредитна карта, на гърба на която собственичката си написала ПИН кода.

"В рамките само на един час са успели да направят 16 транзакции, при които всеки път са теглили по 400 лева. Явно картата не е била с лимит като нашите", коментираха разследващите. Според запознати една от най-добрите крадли в Бургаския регион е известна с прозвището Елена Фараонката. Тя започнала с бъркането по джобове още от шестгодишна и имала зад гърба си почти 20-годишен стаж.

"Тя е изключително добра и поради тази причина, като тръгна да се жени, за нея беше платена много висока цена", обясниха източници от морския град. При едно от задържанията си Фараонката се оплакала на полицаите, че по Българското Черноморие вече идвали само бедни туристи, които не носели големи суми в себе си. От полицията в морския град обясниха, че в момента се наблюдават два вида крадци - едните бъркат по чанти и джобове, докато вторите се специализирали единствено със свалянето на златни накити. Там схемата също е класическа - извършителите избират подпийнал чужденец, към когото се приближават и започват да прегръщат. Докато го целуват и му предлагат невероятен секс, крадлите успяват да свалят златни гривни, синджири, както и да измъкнат съдържанието на джобовете.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: