Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
БСП в патова ситуация - без адрес и офис
Автор: Екип Burgas24.bg 11:20 / 03.02.2010Коментари (1)628
Квартирни проблеми налегнаха отново БСП в Бургас. След като премина през съдебната сага с отнемане на клубната база, заради решение на общинския съвет в Бургас, социалистите спечелиха и си върнаха отнетите 6 клуба. През това време обаче без офис остава областният съвет на БСП. От месец са готови за изнасяне, но няма къде да се пренесат. Проблемът е от няколко месеца, след като община Бургас ги е предупредила, че не могат да заемат двете стаикато партия в административната сграда на "Конт Андрованти". Другите наематели, които не са от общинската администрация, вече са освободили помещенията. Така областният съвет ан БСП се оказва в патова ситуация. Предпочитам да не коментирам този проблем , отклони въпроса с базата на областния съвет председателят му Атанас Зафиров. Ден преди това обаче той официално обяви, че новият им адрес ще е на ул. "Фердинандова"-там, където е централата на общинския съвет на БСП.

Неяснотата по преместването явно се е задълбочила след понеделник вечерта, когато е заседавало ръководството на общинската олрганизация. Тогава е проличало несъгласието да се отделят помещения и за областния съвет, тъй като без това тя не достигала. В общинската централа в момента тече ремонт, за да се устрои постоянна приемна за червените бургаски депутати. Неприемливо се е сторило и предложението въпросът да се постави на областен съвет. Явно това се възприема като удар по самочувствието на бургазлии. Те са най многобройната организация в областта, а представителството им в областния съвет не им отрежда болшинство, защото в него са избрани социалисти от останалите 12 общински организации. Не може от друга община да ни налага решения, да ни казват какво да правим. По същата логика областният съвет може да се позиционира и в Камено или Карнобат, негодували бургазлии.

Офиси бол в Бургас, но свободният наем е направо немислим, тъй като структурата не разполага и по вътрешнопартийните правила с финанси. Не могат да се възползват и от по-ниските наемни цени по Закона за партиите, защото и без това настроението в общинския съвет и администрацията на града е, че БСП ползва прекалено голяма база. Логично е двете структури на една и съща партия да са под един покрив, както било в страната, коментират редови социалисти. но в същото време си дават ясна сметка, че вътрешнопартийният мир може да се взриви и от един такъв битов въпрос, както този на канцеларията на областния председател. Други не изключват, че и по този въпрос бургаските проблеми пак ще се решават от партийната централа в София. А в БСП всеизвестно било, че са доста дисциплинирани и изпълняват повелите.

Източник: в. "Бургас днес и утре"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да хващат гората.Да стават партизани.Те това го умеят.Да крадат,да съботират...а после да си направят нов 9-ти септември.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигранти и бежанци
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: