БСП организира протестен митинг на 1 май

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:20 / 29.04.2010
507
Областният председател на БСП Атанас Зафиров и общинският председател на социалистите Димитър Стоянов дадоха пресконференция във връзка с протестите на 1 май- Международен ден на труда.

"Ние, като всички български граждани и истински бургазлии сме силно разтревожени от рязкото влошаване на социално- икономическото положение в страната", каза общинският председател на БСП Димитър Стоянов. Според него все повече се налагал изводът, че правителството работи некомпетентно, предприетите от него мерки са неефективни и задълбочават кризата, вместо да водят до излизане от нея.

"ГЕРБ насаждат страх сред широки слоеве от населението и управляват с груба полицейщина, която погазва нашите изконни човешки и граждански права", смята още Димитър Стоянов.

"На 1 май ние ще протестираме срещу това управление. Ще протестираме срещу опита отново страната да се върне в руслото на остро противопоставяне, както между политическите сили, така и между отделните социални слоеве. Срещу това некомпетенто и брутално управление ние ще се изправим единни и сплотени в борбата за хляб, демокрация и граждански права", допълни ще председателят на БСП - Бургас.

Областният председател на социалистите Атанас Зафиров направи аналогия между определението за фашизъм и сегашното управление в България. Виждате, че има много общи неща и текстът звучи познато, риторично попита той. На 1 май призоваваме към нас да се присъединят всички онеправдани, засегнати от кризата бургазлии, безработни и представители на малкия и среден бизнес, всички, които искат животът им да се подобри към по-добро, призова жителите на града Зафиров.

На пресконференцията беше пуснат и спреният от БНТ и БНР клип на БСП за протестния митинг на 1 май.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).