БСП Бургас: Не може футболни фенове да протестират!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:55 / 13.01.2009
1219
Ръководството на БСП Бургас изрази принципната си позиция спрямо протеста утре. Според тях, въпреки уверенията, че партии, политически организации, както и футболни привърженици, няма да стоят зад протеста, това се случва. Публикуваме цялото съобщение от БСП:

Въпреки многократните уверения на организаторите на националния митинг за неучастие на политическите партии в протеста на 14 януари, в Бургас става тъкмо обратното.
Искането за разрешение на протеста е направено от г-жа Мария Измерлиева, родена 1941 година, член на общинското ръководство на СДС, два пъти удостоена с ежегодни награди - приз „Майка Тереза" на партията и награда за „толерантност и финес".

В публикации от пресата днес друг организатор на протеста Атанас Константинов от Сдружението на студентите, завършили в чужбина, категорично отрича, че зад „организацията на бунта в Бургас стоят политически сили и не разчита на партийна подкрепа. Няма нужда политиците да ни подкрепят". В същото време общинският председател на СДС Вълчо Чолаков се е обърнал за съдействие персонално към лидерите на редица партии от местния политически спектър за логистична подкрепа в организацията на митинга.

Тези действия изключително и изцяло противоречат на целите на организаторите на националния протест, които отказаха да допуснат дори лидера на ДСБ Иван Костов до митинга. Изглежда странно също, че местните ръководства на СДС и ГЕРБ, както официално са обявили, ще участват в митинга като обикновени граждани, забравяйки политическата си половина вкъщи.

Очевидно бургаското ръководство на СДС и пригласящите му партии, нищо ново не е научило и върви по утъпкания път на една фарсова политика, чийто автор остана в историята на Бургас с прозвището „Ментата".

Буди недоумение и факта, че в протеста ще участват и фенове на Професионален спортен футболен клуб „Черноморец", собственост на община Бургас /50%/ и на Петрол Холдинг /50%/, които по - рано ще заявят подкрепа за новата политика на община Бургас. Това отново е в противоречие с декларацията на националните организатори, които считат, че „представители и агитки на футболни клубове, биха могли да предизвикат безредици по време на протеста".

Общинското ръководство на БСП безусловно стои зад правото на всички граждани свободно да могат да изрязават мнението си и намират за съвсем нормално недоволните да протестират в рамките на закона. Същевременно социалистите остро възразяват срещу опитите гражданските протести да се политизират от партии, претърпели крупни провали в управлението на страната.


Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
20.01.2009 Протестите срещу правителството продължават от утре
16.01.2009 Яне Янев: БСП ни води към криза, по-голяма от тази през 1997 година
15.01.2009 Карамфили в краката на полицаите, Атака напуска парламента до изборите
15.01.2009 Националният протест продължава и днес
14.01.2009 Прибраха 158 протестиращи в столичните РПУ-та
14.01.2009 Протестиращите в Бургас погребаха правителството
Още новини от Новини от Бургас:
Американска яхтена компания започва ще прави плавателни съдове в ...
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).