БМЧК подари Коледа на 50 деца в неравностойно положение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:51 / 18.12.2009
724
БЧК зарадва вчера 50 деца от Бургас с Коледно тържество, специално организирано с набраните средства от благотворителната акция „Подари Коледа".
В продължение на месец доброволците от БМЧК разпространяваха специално изработени коледни картички на цената на 1 лев. Фондонабирателната акция, станала традиционна за бургаската младежка организация, и тази година бе изключително успешна, като събраните средства достигнаха 1375 лв. Сред най-активните участници в кампанията бяха ученици от ПМГ "Акад.Н.Обрешков", ПГСАГ "К.Фичето", ОУ "В.Априлов", СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", ГПАЕ "Гео Милев" и ОУ "Елин Пелин".

Коледното тържество на БЧК-Бургас бе предназначено за деца от семейства с нисък социален статус, деца от Националния център за социална рехабилитация "Св.Николай Чудотворец" и малчугани от Центъра за работа с деца на улицата.

С подкрепата на парти агенцията "Смарти парти", доброволците от БМЧК подариха на децата в неравностойно положение едно незабравимо коледно тържество, изпъстрено с много изненади, подаръци, шоколадови лакомства, игри и прекрасно настроение.

"БЧК изразява своята дълбока благодарност към всички граждани на Бургас, които закупиха картичката „Подари Коледа" и сбъднаха едно детско желание в навечерието на най-светлия празник - Рождество Христово!", заявиха червенокръстците.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).