БМЧК - Бургас проведе годишно отчетно събрание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:15 / 18.01.2010
438
На 17 януари, неделя, БМЧК -Бургас проведе годишното Общо събрание на клубовете, на което доброволците приеха Отчета за дейността на организацията през 2009г. и начертаха План за дейност през настоящата година. На своя най-висш форум младежите отчетоха своите постижения за изминалата година в различните направления на червенокръстка дейност: социално-помощна дейност, първа долекарска помощ, промоция на здравето и екология.

През 2009 година БМЧК-Бургас работи активно в сферата на превенциите в училищна среда по проблемите ХИВ/СПИН, наркотични зависимости, тютюнопушене и др. Младежката организация бе уважаван и търсен партньор за провеждането на множество обучения и презентации в училищата на територията на Бургаска област. Сред приоритетите на областната Червенокръстка структура бе набирането и задържането на доброволци чрез ангажирането им с разнообразни обучения, акции и благотворителни кампании. Изключителен успех за БМЧК-Бургас бе Фондонабирателната акция „Подари Коледа", в която се включиха всички доброволци на БМЧК-Бургас, а събраните средства бяха 1452 лв.

През изминалата година социалната дейност на младежката органзация бе сред най-силните й страни. Оказването на психологическа помощ и финансова подкрепа на самотни и стари хора, както и на деца със специални нужди и деца в риск са сред най-важните цели на БМЧК-Бургас, чиято основна мисия е утвърждаването на хуманитарните ценности сред младежите и намаляване на тяхната социална и здравна уязвимост.

През 2010г. доброволците отново ще насочат усилията си в сферата на социално-помощната дейност, и по-точно към работата с деца с увреждания. Организацията предвижда и провеждането на серия от обучения по "Превенция на наркомании и наркоманно-рисково поведение" в училища на територията на бургаска област. Презентаците ще бъдат осъществени по метода „връстници обучават връстници" в рамките на 1-2 уч. часа. Основната цел, която БМЧК си поставя, е повишаване на осведомеността на учениците по свързани с наркотиците проблеми. В момента БМЧК-Бургас наброява 110 членове и над 20 доброволци, организирани в 6 клуба на територията на областта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чанка Коралска е временно изпълняващ длъжността кмет на Бургас
Община Бургас ще поиска от държавата да стопанисва този път
Първите крачки за изграждането на етажен паркинг във "Възраждане"...
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).