БЧК с фонд за подпомагане на деца, пострадали при катастрофи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:13 / 28.05.2010
1584
В навечерието на 1 юни, Международния ден на детето, Областен съвет на Български червен кръст - Бургас подпомогна майката на две деца, пострадали при пътен инцидент, г-жа Катя Тодорова от Поморие.

Сумата в размер на 1600 лева е отпусната от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при катастрофи, иницииран през 2005 г. от БЧК, Главна дирекция "Охранителна и пътна полиция" към МВР, Българската професионална футболна лига, Съюзът на българските автомобилисти и БФС. Паричната помощ е предназначена изцяло за рехабилитацията и продължаващото лечение на 9-годишната Галя Асенова, която от няколко месеца е в състояние на будна кома в МБАЛ в Бургас. Областната организация в лицето на г-жа Виолета Радева, директор на Секретариата на ОС на БЧК-Бургас, дари и памперси и хигиенни материали за нуждите на детето.

Петгодишният Динко Асенов, който успешно се възстановява от тежката травма в следствие на претърпяната злополука на пътя, получи играчки и шоколад от Председателя на БЧК Областен съвет - Бургас д-р Нено Ненов. Искрящите от радост детски очички изпълниха сърцата на всички присъстващи с топлина и вяра. 

Показвайки своята ангажираност с проблема за пътния травматизъм и съпричастни към хуманната кауза на БЧК, гости на пресконференцията бяха и съучредителите на фонда - Директорът на Обл.дирекция на МВР гр.Бургас Милен Димитров, г-н Георги Топалов от Отдел Пътна полиция, Цветелина Рандева, инспектор по превенция в към Обл.дирекция на МВР гр.Бургас, г-н Георги Янакиев, представител на БОВА ЕООД за гр.Бургас, както и представители на всички бургаски медии.

От 2007 година насам Обл.съвет на БЧК-Бургас е подпомогнал 6 деца, претърпяли ПТП.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).