БАБХ - Бургас затвори заведение в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:44 / 12.09.2012
572
При проверка на бистро "Рейнбоу" в к.к. Слънчев бряг, инспектори към Областна дирекция по безопасност на храните, град Бургас са установили значителни несъответствия на действащата нормативна уредба, в следствие на което е преустановена дейността на обекта.

Констатирана е лоша текуща хигиена, технологичното оборудване (хладилни съоръжения, тостер, фурна, машина за тесто, рафтове и работни плотове) са силно замърсени, а личните вещи на персонала не се съхраняват на обособени места.

Тестото за пица се замесва от машина монтирана под работен плот в подготвителния кът за зеленчуци, което е предпоставка за кръстосано замърсяване на храните. Констатирана е и липса на актуални записи в дневниците за самоконтрол на хигиената, както и във входящия дневник на суровините, които постъпват в обекта.

Констатирано е наличие на храни, негодни за консумация от хора - над половин килограм варено-пушено пилешко филе с изтекъл срок на годност, 500 грама ориз с трайно замърсена опаковка, без данни за партида и срок на трайност, 200 грама нарязан колбас, както и 400 грама сварено нарязано пилешко филе без необходимата маркировка.

За допуснатите нарушения е преустановена дейността на обекта. Съставени са Актове за установяване на административно нарушение, а хранителните продукти са възбранени и насочени за унищожаване.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).