Арестуваните за обира в бензиностанцията спипани само за 2 часа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:35 / 10.05.2010
1723
За рекордните два часа от извършване на въоръжения грабеж на бургаска бензиностанция, разположена в близост до магазин "Метро", служители от сектор "Криминална полиция" - ОДМВР Бургас и Пето Районно управление „Полиция" - Бургас са установили и задържали трима мъже, съпричастни към осъщественото деяние.

Задържаните са бургазлии, като към момента няма данни да са криминално проявени. Степента на съпричастие за всеки един от тримата към извършения грабеж е в процес на детайлизиране, поради което Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Милен Димитров бе лаконичен по отношение на възрастта и отделните действия на задържаните. "Грабежът е извършен от едно лице с маска и ръкавици, което се е ориентирало добре в обстановката", съобщи Комисар Димитров, като ограбената от бензиностанцията сума /в размер на около 20 000 лв./ е била няколкодневния оборот. Тя е намерена в дома на един от извършителите на грабежа и вече е иззета.

Припомняме, че съобщението за извършения въоръжен грабеж е получено в Пето Районно управление „Полиция" - Бургас около 03.54 часа тази нощ. Дошлите на място полицейски служители са констатирали, че около 03.35 ч. маскиран мъж е влязъл в търговската част на бензиностанцията, където са били 27-годишна касиерка и 23-годишен пълнач. Нападателят е насочил пистолет към тях и е ограбил оборотната сума пари. Непознатият, продължавайки да заплашва служителите с пистолета, ги заключил в офис-помещението, но пълначът успял да разбие вратата и подал сигнал до полицейските служители с паник-бутона.

"Предстои и се провеждат множество оперативни и следствено-издирвателни и следствени действия за документиране престъпните дейност на лицата", допълни Комисар Милен Димитров, като уточни че при инцидента на бензиностанцията леко е ранен в ръката единият от служителите. Нараняването е в резултат на счупване на прозорец, като целта е била служителите да излизат от помещението, в което са били заключени.


Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
10.05.2010 Задържаха трима за въоръжения грабеж от бензиностанция
10.05.2010 Въоръжените грабители задигнали близо 20 000 лева от бензиностанцията
10.05.2010 Въоръжен е ограбил бензиностанцията до "Метро"
10.05.2010 Обир е извършен в бензиностанция на пътя за София
Още новини от Новини от Бургас:
Очакват мнението на бургазлии за преустройството на спортна зала ...
Общинският съвет одобри единодушно трасето за обхода на ж.к. "Мед...
Без паника! Тестват Националната система за ранно предупреждение ...
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).