Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Англичанин не можа да си запише детето на детска градина в Бургас и си направи своя
Автор: Екип Burgas24.bg 09:53 / 26.06.2010Коментари (1)5926
© Burgas24.bg
Английски гражданин инвестира в българското образование, превръщайки къщата си в детска градина. Това се случва в бургаското село Братово. Семейството на Пежман Варгай се сблъскало с проблема преди Нова година, когато не успяло да запише сина си в забавачница в областния център. Тогава се родила идеята да превърнат строящата се къща вместо в семеен дом в детска градина, а семейството да отиде да живее в апартамент, както повечето бургаски семейства.

Пежман Варгай живее в Бургас от 5 години. Тук се ражда наследникът му. Малко преди Нова година семейството решава да запише малкия Киан на детска градина. Така за пръв път роденият в Брайтън мъж се сблъсква с проблемите на българската образователна система.

"Когато аз правих къщата, виждах, че няма детска градина и тогава направих детска градина за моето дете", казма Пежман Варгай.

Младият англичанин решава, че синът му трябва да има компания и окончателно оборудва къщата си в бургаското село Братово като детска градина. Тя ще е за 50 деца на възраст от 2 до 5 години. Ще се залага на чуждоезиковото обучение.

"Жалко, че един английски гражданин трябваше да дойде и да инвестира в база и в детски център където да се обучават нашите деца", казва Таня Петрова.

"Искам дъщеря ми да прекарва времето си далеч от града. Както Бургас и всички големи градове са шумни и въздухът замърсен", споделя Десислава Даскалова.

Сега семейството на Пежман ще живее като всички останали - в апартамент. Това не го притеснява толкова, колкото обърканата образователна система у нас.

Всички сгради са стари. С малко мазилка училище не се прави. Трябва да има някаква нова система не само тук, но и въобще в България, казва Пежман Варгай

Според Цеца Алексова идеята е още следващата година срещу детската градина да се появи училище. Вече е получено строително разрешение, чака се лиценз от Министерството на образование.

Според Пежман децата трябва да растат и да се възпитават при добри условия, за да може след това държавата да очаква от тях добри постижения.

Източник: Ekipnews









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Как да има места като голяма част от павилионите в детските градини стоят пусти или в тях са настанени разни библиотеки и тем подобни глупости. Има и такива, на които се използват двата етажа на павилиона а третия стои празен. Общината иначе откриват новопостроени забавачници а построените не се използват рационално, да не забравяме, че Обс- Бургас прие наредба детето болно, здраво ( не ходи на градина по извенителни причини) родителя е длъжен да заплаща 25лв. на месец. Пълни абсурди, но все пак живеем в България и всички си траят и мълчат.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: