Актьорът Васил Михайлов тръгва на морско турне

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:43 / 30.10.2013
580
75 години на сцената на живота, над 60 години на сцената на българския театър, над 50 години на малкия екран и в киното, стотици роли, десетки награди - са само част от достойнствата на личността, която стои зад познатото на цяла България име - Васил Михайлов.

Роден и кален в аплаузите на своята публика, големия актьор реши да се отправи на едноседмично морско турне през ноември, потопен във вълнението на най-неподправените и честни очи - тези на своите зрители в Балчик (4 - понеделник), Каварна (5 - вторник), Созопол (6 - сряда), Царево (7 - четвъртък), и Поморие (8 - петък).

След като изигра титаничните образи на сцената на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" - Васка Пепел от "На Дъното" (1968), Лопахин във "Вишнева градина" (1974), Дантон в "Делото Дантон" (1974),Стамболов във "Величието и падението на Стефан Стамболов" (1941), Галоти в "Емилия Галоти" (1996), Стария Глауш в "Железния светилник" (2011), а също незабравимите екранни превъплъщения на Кубрат в "Хан Аспарух" (1981), Капитан Петко войвода във "Капитан Петко войвода" (1981), Хан Крум в "Денят на владетелите"(1986), Сюлейман ага във "Време разделно" (1987), този път Васил Михайлов ще се срещне с почитателите си в образа на Дон Жуан в "ЗАВEЩАНИЕТО НА ЦЕЛОМЪДРЕНИЯ ЖЕНКАР" от Анатолий Крим, реж. Ивайло Христов.

Спектакъл на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ", в който титана разгръща актьорската си мощ и мъжка същност в образа на най-великия любовник на всички времена. В деликатното и хармонично партньорство на младите си колеги - Гергана Данданова, Тигран Торосян и Леонид Йовчев (гост), ВАСИЛ МИХАЙЛОВ създава един все още страстен, мъжествен и волеви, но и същевременно помъдрял образ на Дон Жуан. Образ чрез който, актьорът изповядва не само философията "на" и "за" любовта, но също - философията на житейския си опит. Вълнуват отблясъците на лично преживени трепети, страсти, възторзи и страдания. Сякаш любовта е намерила лик и глас, през който да се изповяда в нозете на публиката.
"Завещанието на целомъдрения женкар" на Театър "БЪЛГАРСКА АРМИЯ" е поканата, която Васил Михайлов лично изпраща до своите морски зрители.

4 ноември от 18 ч. в читалище "Паисий Хилендарски" - Балчик
5 ноември от 18,30 ч. читалище "Съгласие" - Каварна
6 ноември от 18 ч. в читалище "Отец Паисий" - Созопол
7 ноември от 18 ч. в читалище Георги Кондолов - Царево
8 ноември от 19 ч. в читалище "Просвета 1888" - Поморие

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).