Актьорът Димитър Рачков ще запали коледните светлини в Бургас на празника на града – Никулден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:25 / 17.11.2010
806
Актьорът Димитър Рачков ще запали коледните светлини в Бургас на празника на града - Никулден. Това съобщи Весела Йорданова, директор Дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в Община Бургас. Ремонтите на централните бургаски улици няма да попречат на празничното посрещане на Никулден и Коледа, увериха от общинската администрация. Освен традиционните шествие на 6 декември, празника на Бургас, изложба в Етнографския комплекс, изложба на бургаските художници, тази година се подготвя голям концерт на площад "Тройката". Той е обединен около няколкогодишната инициатива на Общината, част от кампанията на кмета Димитър Николов "Завръщане в Бургас".

След завръщането на Антон Дончев преди няколко месеца тази година на Никулден да завърнем в Бургас младите хора, тези които учат и работят в други градове в чужбина. В него ще вземат участие млади бургаски изпълнители като мотото е "завръщане в Бургас. Младите." Концертът ще бъде воден от един много обичан бургазлия, който живее в София - Димитър Рачков. Втората част на концерта ще бъде от Младежка филхармония и Орлин Горанов. Успоредно с инициативите на Общината бургаски студенти започнаха кампания "Изхвърли лошото, живей с доброто".

На Никулден събраните лоши спомени и емоции ще бъдат изхвърлени в специална делва от Мостика. От няколко години коледните светлини в Бургас светват по-рано, подобно на големите градове в света, където украсите се включват още през ноември. В момента коледното осветление в града се включва поетапно, за разлика от предните три години, когато коледните светлини бяха включвани на празника на Бургас - Никулден. Последно ще бъде включено то на площад "Тройката", където в момента се изгражда коледен център. То ще бъде включено на 6 декември, когато ще светне и елхата. Коледните светлини ще запали Димитър Рачков.

Тъй като инициативата на кмета Димитър Николов с отворен характер, от Общината напомнят на бургазлии, че сами могат да изберат кой изявен свой съгражданин искат да се завърне в родния град.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).