Агнешкото поевтиня с левче
Заради кризата и стагнацията на пазара агнешкото месо поевтиня близо месец преди Великден. До преди една седмица агнешкото се продаваше по 10 лева за килограм, а сега е 9 лева. Подобно нещо се случва за пръв път от много години насам, тъй като преди празника агнешкото месо традиционно поскъпваше. Около 12,00 лева на килограм се продава охладеното агнешко родно производство, а вносното е 13 лева. Причината за поевтиняването е в свръх предлагането на този вид месо на пазара, обясняват търговците. Само в Бургаски регион в момента има 100-150 хиляди агнета, не липсва и внос отвън, като най-чувствителен е вносът от Румъния, но на нашия пазар се продава и агнешко месо от Нова Зеландия.
Източник: в. "Морски труд"