Агенцията по храните продължава проверките по морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:47 / 25.07.2012
436
Инспекторите на Българската агенция по безопасност на храните продължават засилените проверки в морските курорти в областите Добрич, Варна и Бургас.

За периода от 16 до 20 юли включително, инспекторите към съответната Областна дирекция по безопасност на храните са извършили 320 проверки. При проверките са издадени 33 предписания и са съставени 12 Акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 17 килограма извара.

За периода от 16 до 20 юли, инспектори към Българска агенция по безопасност на храните извършиха 4329 проверки по официален текущ контрол в цялата страна. В резултат на проверките са издадени 420 предписания, съставени са 140 Акта за установяване на административно нарушение, възбранени и бракувани са 399,66 килограма хранителни продукти. Един обект е с наложена мярка за временно преустановяване на дейността.

Най-често срещаните нарушения са свързани с пропуски в системите за самоконтрол, неправилно съхранение на храни, както и непълна етикетировка на суровините.

При проверените 19 обекта предлагащи оферти за почивка "all inclusive", не са установени несъответствия по сградов фонд и оборудване на кухните, капацитет на търговската зала и предлаган асортимент в обекта, както и необходимо пространство за работа и професионално оборудване, гарантиращо съхранението и приготвянето на храните по безопасен начин.

Източник: Кросс


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).