Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Агенция "Митници" провери Лукойл Нефтохим Бургас за изпълнение на наредба
Автор: Екип Burgas24.bg 13:08 / 22.07.2011Коментари (0)1976
© Burgas24.bg
Във връзка с изпълнението на изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове и свързаните с него наредби за отчитането на произведената продукция, на 21 юли 2011г. се проведе работно съвещание с участието на представители на Групата компании ЛУКОЙЛ в България и ръководството на Агенция "Митници", което приключи в късния следобед, предаде репортер на Burgas24.bg.

На съвещанието бяха обсъдени констатациите от извършените проверки от страна на митническите служби относно изпълнението на Наредба №3 в ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас АД. Като приеха отправените забележки и обективно отчетоха забавяне в изпълнението на изискванията, представителите на ЛУКОЙЛ изтъкнаха, че не възразяват срещу констатациите от проверките, но прилагането на наредбата в предприятие с мащабите и категорията на ЛУКОЙЛ-Нефтохим Бургас е свързано с изключително голям брой технически, проектни, строителни и технологични проблеми.

Комбинатът е единственият по мащабите си регистриран данъчен склад на територията на Република България, който работи с огромни количества суровини и продукти и представлява индустриален град със стотици инсталации и съоръжения, които го определят като най-голямата рафинерия на Балканския полуостров. В този смисъл Дружеството не може да бъде сравнявано с другите лицензирани складодържатели по ЗАДС. Имайки предвид мащабите и спецификата на бизнеса, осъществяван в комбината, определеният краен срок бе прекалено кратък за цялостно и пълно изпълнение на изискванията на Наредба № 3. От деня на приемането на наредбата, ЛУКОЙЛ-Нефтохим Бургас е приел програма и работи за покриването на нейните изисквания, като към момента част от предвидените дейности е вече реализирана.

На всички определени точки за контрол за изходящи продукти на територията на производствената площадка на ЛНХБ са монтирани измервателни уреди, отговарящи на Закона за измерванията, с изключение на тръбопроводите между два данъчни склада и пирсовете на НТ "Росенец", който сам по себе си представлява огромно съоръжение, в което са инвестирани милиони долари. На НТ "Росенец" има денонощен митнически контрол и замерването се извършва от международно сертифицирана независима инспектираща организация за стоков контрол, което е в съответствие с международната практика.

ЛУКОЙЛ-Нефтохим докладва графика за пълно изпълнение на изискванията, който предвижда до 15 септември т.г. да бъде приключена половината от оставащата работа, а до края на годината окончателно да бъдат монтирани всички необходими технически съоръжения.

На Агенция "Митници" ще бъде предоставена необходимата документация по изпълнение на програмата за привеждане в съответствие на площадка Нефтохим с изискванията на Наредба 3. Ръководството на Агенцията подчерта, че административното производство е стартирало, постъпващите документи се анализират и след обобщаването им ще се вземе съответното решение. Ръководството на Агенция "Митници" прие да обсъди предоставената информация и въз основа на получените данни да се произнесе относно санкциите за забавянето на изпълнението на наредбата.



Още по темата: общо новини по темата: 39
05.04.2023 »
25.01.2012 »
24.01.2012 »
16.01.2012 »
12.12.2011 »
15.11.2011 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: