96 са желаещите да станат лични асистенти в община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:51 / 23.11.2010
695
96 са подадените молби от желаещите да станат лични асистенти в първия етап по програмата личен асистент по проект "Алтернативи", съобщи Мая Казаджиева, директор на дирекция "Социални дейности и трудова заетост" в община Бургас. 120 пък са кандидатите да ползват услугата. До 22 ноември бе крайният срок за подаване на нужните документи. Казанджиева уточни, че в момента се правят социалните оценки от служителите на дирекция "Социално подпомагане" и през следващата седмица ще се премине към етап за изготвяне на критериите за класиране на лицата, които ще предлагат услугата личен асистент. Вторият етап от кампанията ще се проведе от 10 до 24 януари 2011г., все в рамките на проекта с продължителност 14 месеца.

В края на миналата седмица общинската администрация апелира гражданите да внимават за случаи на измами свързани с услугата личен асистент. В тази връзка Казанджиева коментира, че са получени няколко сигнали от граждани, че мъже са се представяли за служители на община Бургас или на дирекция "Социално подпомагане". Тя напомни, че действително работещите там винаги се легитимират. "Не трябва да забравяме, че хората, на които ще се предоставя услугата социален асистент са в тежка невъзможност от самообслужване, но явно има други хора, които се опитват да се възползват от ситуацията и да се представят за служители от нашата дирекция. Пак призовавам гражданите да са бдителни", каза още директорът на дирекция "Социални дейности и трудова заетост".

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...
Добри новини около бургаската детска болница
Американска яхтена компания ще прави плавателни съдове в Бургас
Успешно премина трето издание на Детския анимационен фестивал в Б...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).