919 жалби са постъпили от началото на годината в община Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:05 / 02.10.2013
2051
919 документа озаглавени "жалби" са постъпили от началото на годината до сега в община Бургас. Това сочи справка в деловодната система на общината, каза главният секретар Божидар Кънчев. За същият период от време в общината са постъпили за обработване 94 815 документа.

"Следователно броят на така наречените жалби е по-малко от 1 % от всички депозирани документи, които се обработват от служителите на общината. Няма статистика за това как се разпределят жалбите по материя. Една част от документите, които са входирани и са наречени жалби на практика не касаят дейността на самата общинска администрация. Например голяма част от тях касаят междусъседски отношения, спорове, оплаквания за висок шум, оплаквания от съседи, че се нарушават общи части на сградата, възможност от течове в общи помещения и т.н. На практика жалбите с конкретни оплаквания за неизпълнение на задължение от служители от администрацията са значително по-малко на брой", каза Кънчев.

Част от жалбите към администрацията касаят и отношения на общината с други институции, за пример Кънчев даде отношенията между общината и службата по кадастър.

"Всеизвестно е, че има разминавания между подробните устройствени планове и кадастралната карта и в тези случаи е необходимо да се правят проекти за изменение на кадастралната карта, ние от своя страна трябва да предоставим цифров модел на Агенцията по кадастър. Това е свързано с повече време и в тези случаи обикновено има забавяне и не се отговаря в допустимия едномесечен срок", каза Божидар Кънчев.

Той допълни че има и жалби, които също не касаят дейността на общината, а са свързани със съдебни производства.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day
Затварят за дълго време тази улица в Бургас
Интересно събитие предстои в Бургас
Младежи от Бургаско пътуваха безплатно в Европа с инициатива на Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).