9 акта за нарушения съставиха от БАБХ - Бургас за седмица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:20 / 20.03.2012
665
193 проверки са извършили за миналата седмица служителите на регионалната дирекция на Агенцията по безопасност на храните в Бургас, съобщи директорът на службата д-р Даниела Кепекова. Приоритетно проверки са правени в хипер и супермаркети, в големи търговски вериги, в специализирани магазини за месо, в кухни - майки, кетърниги за производство на храни и детски кухни, в складове за търговия на едро и дребно. Съставени са девет акта за административни нарушения.

"Най-често срещани нарушения са неадекватно поддържане на системите за самоконтрол, както и липса на етикетировка и здравна маркировка, несъответствия по сграден фонд и оборудване. Съставен е акт на един обект поради неизпълнение на наше предписание. Други нарушения са непредставяне на търговски документи, придружаващи храните и неспазване на изискванията на Наредба №9 за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училища", каза Кепекова.

Тя допълни, че след направените проверки са издадени и 18 предписания за не поддържане на адекватни процедури за самоконтрол и не съответствие на части от оборудването с нормативните изисквания в областта на храните. Няколко от предписанията са за ученически столове, а един от актовете за разливочна. Възбранени и насочени за унищожаване са 21,600 кг. месни заготовки без етикетировка и идентификационна маркировка. Възбранени са и хранителни продукти от не животински произход с изтекъл срок на годност - 24,300 кг. хляб и хлебни изделия, 2,900 кг. захарни изделия.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).