Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
830 таксита са регистрирани за шестмесечието в община Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:14 / 26.07.2011Коментари (1)831
© Burgas24.bg
На територията на община Бургас към 01 юни тази година са регистрирани общо 830 таксиметрови автомобила. Това каза Ивелина Стратева, директор на дирекция "Икономика и стопански дейности". По думите й разрешението се издава за извършване на таксиметрова дейност на територията на община Бургас. Лицензираните превозвачи имат право да извършват таксиметрова дейност на курортите, които са съседни на общината, които са в непосредствена близост.

Ако таксиметров шофьор от друга община вземе пътници до община Бургас, той има право да ги докара само до общината, без да извършва таксиметрова дейност на територията на община Бургас. Броят на таксиметровите автомобили е относително постоянен, спрямо миналата година, като с промяна в закона за автомобилното движение се наложи и приемане на максималния размер на таксиметровия превоз. За територията на община Бургас той е 1,10 лева на километър. Тази цена е съобразена изцяло с исканията на таксиметровите шофьори.

"Цената е абсолютна реална и съответства на това, което се случва в бранша в момента", коментира Стратева. Служителите от дирекцията извършват проверки, но те са съвместни със служителите от ДАИ, тъй като те имат правомощия да санкционират нарушителите, като глобите са доста големи за неспазване на пределната цена. Служителите на дирекцията към общината проверяват и санкционират тези шофьори, които имат изтекъл срок на лиценза.

"Тези шофьори, които са с лиценз са доста дисциплинирани и спазват правилата", каза още Стратева. Извършвани са неколкократни ненадейни проверки . Една такава е извършена на летището, тъй като е получен сигнал за нелоялни таксиметрови шофьори, но така или иначе не са констатирани никакви нарушения. Нормалната поръчка за изваждане на разрешително за таксиметрови услуги до един месец е 60 лева, бързата поръчка става в рамките на три дни и струва 80 лева, а експресната-100 лева до 24 часа. Лицето получава разрешително за дейност за срок от една година. След изтичането на тази една година се подават отново всички документи според наредба, приета от Министерски съвет. Това се прави с цел всяка година шофьорите да показват свидетелство за правоспособност, за годност на автомобила, година на производство на автомобила.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това са най-недисциплинираните шофьори и не спазват правила г-жо Стратева. Явно не се движите по бургаските улици!?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: