8,6% е нивото на безработица в Бургаско за октомври

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:24 / 20.11.2012
524
През октомври в бюрата по труда в Бургаска област са заявени 525 работни места, съобщи на пресконференция Пенка Кирилова, началник отдел "Услуги по заетостта" в Регионалната служба по заетостта в Бургас. От тях 263 са на първичния пазар т.е. в несубсидираната икономика и 262 са по програми за обучение и заетост. Спрямо предходния месец има намаление на обявените работни места с 91, което се дължи на по-малко заявки на първичния пазар. "Докато на вторичния пазар отчитаме ръст със 182 работни места. Този ръст е изцяло по програми за заетост и се дължи на повечето работните места по схема "Развитие" на ОП "Развитие на човешките ресурси", посочи Кирилова.

Постъпилите на работа през октомври в Бургаска област са 794, като 75% са устроени на работа чрез посредничеството на бюрата по труда. Кирилова посочи, че в сравнение с предходния месец показва намаление на общо започналите работа със 129 души. В края на октомври броят на регистрираните безработни в бюрата по труда в областта е 16 299 души, което е 4,48 % от всички безработни в страната. Равнището на безработица за октомври е 8,6%, като бургаска област се нарежда на четвърто място в страната след София-град, Габрово и Варна. Най-ниско е равнището на безработица в община Бургас в цялата област -5,8%. Следват общините Приморско, Несебър , Карнобат и Поморие, където безработицата достига 8,8%, като в останалите общини на областта безработицата е по-висока.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?
Полицаи мерят сили в турнир с добра кауза в Слънчев бряг
Петър Кънев ще е водач на листата в Бургас за изборите
Бургас е част от световната инициатива Park(ing) day


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).