Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
69 непълнолетни са осъдени за криминални престъпления в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:26 / 18.02.2011Коментари (0)819
69 непълнолетни са осъдени за криминални престъпления в Бургас през миналата година. Това стана ясно по време на пресконференция относно представяне на отчета на Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Бургас. Информяцията представи секретарят на Комисията Десислава Василева.

Комисията работи съвместно с пробационни служители по отношение на непълнолетните, които имат условни присъди. За миналата година Комисията е имала 9 общи случая. През миналата година има 25 младежи осъдени на пробация. Общо 69 са всички осъдени, от тях седем са с основни присъди, ефективно изтърпяват присъдите двама в поправителните домове, където се постъпва след съдебно решение и осъдителни присъди. През миналата година са връчени 15 акта на родители, които не са записали децата си на училище.През 2010 година Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни работи в 14 - членен състав при максимална възможност за 15. През миналата учебна година са проверени 7 училища, където са уточнени пропуските и са дадени напътствия за работата на училищните Комисии за превенция на противообществените прояви. В България има два поправителни дома - в с. Бойчиновци за момчета и в Сливенския затвор има крило за момичета. През 2010 година са настанени 4 деца в социално-педагогически интернати като направените предложения са повече, но само толкова са одобрени от съда.

През 2009 година 2 деца са настанени в социално-педагогически интернат и едно дете във възпитателно училище интернат. Те продължават да бъдат там като максималния престой в тези институции е до три години. работата на Комисията продължава и след настаняването на децата, тъй като в периодите на ваканция и т.н. домашен отпуск те се връщат в Бургас и продължава работа с тях обществен възпитател. Комисията следи корекционно възпитателния процес при всички деца. Има и много тежки случаи в тези институции, включително и деца с психически проблеми. Често срещани проблеми при образуването и разглеждането на възпитателни дела е изпълнението на възпитателните мерки. От Комисията съобщават за случаи на нападнати обществени възпитатели от родители в ромските квартали, където си търси съдействие от полицията и инспекторите в детска педагогическа стая. Най-често налаганите и най-ефективните възпитателни мерки е поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател за 2010 година е била възложена на 62 деца. Най-плашещата мярка е задължаване на непълнолетния да извърши определена работа в полза на обществото и това е най-често обжалваната в съда мярка. Водещо престъплени си остават кражбите, които са общо 96. На територията на община Бургас работят общо пет инспектора детска педагогическа стая. В Бургас има дом за временно настаняване на непълнолетни и малолетни, където работят 11 служителя. Този дом обслужва общините Бургас, Ямбол и Сливен. ЗА 2010 година през него са преминали 301 деца, което с 32 повече от 2009 година. От тях 101 са от български произход, 171 - цигански, 25 - турски и 4 от друг. 114 от общата цифра са от Бургаска област. На десет деца е наложена мярката поставяне под полицейска закрила.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Градският транспорт в София
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: