Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
667 души успешно преминаха централизирания конкурс за младши експерти
Автор: Екип Burgas24.bg 14:14 / 06.10.2008Коментари (0)431
667 кандидати успешно преминаха основния тест на централизирания конкурс за младши експерти и вече са част от национална банка кадри, от която всяка администрация може да избере подходящ кандидат за свободна позиция за младши експерт.

Централизираният конкурс се проведе в периода 29 септември – 3 октомври 2008 г. в тестови центрове в 5 града в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. От явилите се 1395 кандидати 667 (47.81%) преминаха бариерата от 36 точки, необходими за включване в списъка на успешно издържалите конкурса. Най-високият показан резултат на основния тест е 52 точки (от общо 60). Участниците бяха изпитвани чрез онлайн тест, имащ за цел да провери нивото им на познаване и разбиране на основните нормативни актове, регламентиращи функционирането на администрацията в България, функциите, правомощията, отговорностите на различните административни органи, информираността за историята и институциите на ЕС, както и нивото им на общата езикова култура.
Успешно представилите се имаха възможност да държат и специализирани тестове. Най-много кандидати се явиха на изпит по английски език (211 души), по компютърни умения (162 души), по европеистика (139 души).

Най-добре представилите се кандидати имат шанса да получат предложение за работа в звената за управление на средствата от ЕС. В тези звена 322 свободни работни места за младши експерти ще бъдат попълнени именно от банката кадри от централизирания конкурс. Още в следващите дни МДААР планира да избере двама от най-добрите кандидати за двете свободни позиции в Управляващия орган на Оперативната програма "Административен капацитет". Останалите ведомства, в чиито еврозвена има свободни работни места за младши експерти, са Министерството на финансите, Министерството на икономиката и енергетиката, Министерството на транспорта, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на земеделието и храните.
Всички новоназначени в еврозвената младши експерти от "банката" на централизирания конкурс ще преминат специално въвеждащо обучение, организирано от Института по публична администрация. То има за цел да запознае новоназначените служители с работата в държавната администрация, Структурните фондове и управлението на оперативните програми, както и със спецификата на използваната в тази сфера терминология на английски език.
Освен тези 322 свободни места, успешно преминалите конкурса могат да получат покана за работа и от други администрации от цялата страна. Техните резултати важат 1 година и през целия този период администрациите ще могат да използват базата данни при свободна позиция за младши експерти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: