Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
65-годишна бургазлийка също иска да ражда
Автор: Екип Burgas24.bg 11:33 / 27.05.2010Коментари (2)2151
© Burgas24.bg
Русенската майка
Пенсионирана начална учителка от Бургас поиска да роди дете на 65 г., след като разбра за близначките на 62-годишна русенка д-р Красимира Димитрова. Това съобщи вчера началникът на Акушеро-гинекологичния комплекс в Русе д-р Георги Хубчев. В писмо до него педагожката го молила да й помогне, защото само един нов живот може да удави голямата й мъка по починалата й дъщеря.

Жената загубила единственото си дете, когато то било на 35 г. и макар че имала внуче, не можела да го вижда постоянно. Тя разполагала с 3 жилища и нямала проблеми да осигури едно дете.

"Задачата ни е да помагаме хората да са здрави и животът да се роди. Законовата граница за оплождане ин витро е 43 г., но за оплодена донорска яйцеклетка граница няма", уточни д-р Хубчев. Той подкрепя нов закон за ин витро процедурите с максимална възраст до 45 г., но не и нова авантюра с опасност за бъдещата родилка.

Междувременно 65-годишната жена, която желае да стане майка пак въпреки напредналата си възраст, се съгласи на среща с екип на "Труд. Тя покани журналистите на работното си място.

Колежките й там са единствените хора, които я разбират и с които може да поговори.

Самотата я е стиснала за гърлото сполетелите я нещастия са й дали много мъдрост и примирение, твърди тя. Жената прави уговорка, че ще разкаже историята си, но не желае да се споменава името и сегашната й професия.

Бившата учителка е вдовица, с една дъщеря. Рожбата й била всичко за нея. Но преди две години се разболяла. Жестоката диагноза - рак на костите, накарала майката да търси лекове и помощ отвсякъде - да я води по доктори, по болници, на лечение в чужбина... Нищо не помогнало. Дъщеря й починала едва на 35 г. Бургазлийката не може да се вижда с внучката си, защото след смъртта на дъщеря й отношенията със зет й се влошили.

Една сутрин разбрала от телевизията за русенката, родила след 60-годишна възраст. И изведнъж дошла надеждата. Казах си: "Чакай да видя за какво става въпрос. Беше порив от човешка гледна точка, а и от чисто любопитство. Написах писмо на д-р Хубчев. Да ми обясни мога ли да зачена ин витро, разказва жената. - Исках да си осмисля дните.

Когато обаче разбрах, че има рискове - отказах се. Ако не мога да го износя - как ще се справя после... Да осакатя един живот? Достатъчно съм се натеглила. Аз не съм много здрава - кръвно вдигам, имам запушена аорта, със сърцетоне съм съвсем добре." Бургазлийката въздиша дълбоко и продължава: "Попитах доктора има ли деца за осиновяване? Аз искам да взема някое дете в нужда, да си го нахраня, да си го облека... Но ми отговориха, че няма. Примерно деца на катастрофирали родители останали сирачета. Деца, които имат нужда и ще оценят моята любов и моята обич. Така живея всеки ден. С надеждата някой да ме потърси. Поне внучката ако се обади, ще бъда щастлива. Сега е така - живея абсолютно самотна..."

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
вече стават смешни. как 65 год. жена ще гледа бебе, а да не говорим после какво тичане е след малко дете. едно е баба да помага - друго изцяло да гледа бебе. пълен абсурд.тц-тц-тц.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: