54 бургаски първокласника вече с официален статут на скаути

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:00 / 20.04.2011
571
Бивши и настоящи ученици от
ОУ"Братя Миладинови":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Доскоро обикновени ентусиасти, 54 първокласника от училище "Братя Миладинови" вече имат официален статут на скаути. Организацията им "Скаутски клуб Зеленика-Бургас", получи своята регистрация като сдружение с нестопанска цел. По този повод на 21 април, от 11 часа, в актовата зала на училището, ще се проведат "Великденски игри". По този начин децата ще отпразнуват "раждането" на една инициатива, по която те вече работят и дори жънат плодовете на труда си. На утрешните тържества ще присъстват гости от Регионален инспекторат по образование, децата от детска градина в кв. Ветрен, които са кандидати и бъдещи членове на организацията, родители и приятели на сдружението. Поканена е и г-жа Веселина Таралова - Директор на Дирекция "Образование и демографски въпроси" към Община Бургас, която е и почетен председател на Сдружението.

На празникът децата от детска градина в квартал Ветрен ще представят обичая "Лазаруване", ще бъдат показани много фокуси, хореографският танцов състав от ОУ "Братя Миладинови" ще демонстрира танцувалните си умения, а вокална група към училището ще изнесе концерт. Скаутите са организирали и благотворителен великденски базар, като събраните средства ще бъдат използвани за провеждане на мероприятие на клуба "Ден сред природата". Желаещите от гостите и присъстващите да се изявят като музикални звезди, ще могат да го направят и да взривят публиката на импровизирана сцена-караоке .

Въпреки, че организацията е току-що регистрирана, децата вече имат зад гърба си две скаутски мероприятия- едното, свързано със засаждане на дръвчета във връзка със Седмицата на гората, а второто- почистване на района около водните лилии в резерват "Аркутино". Освен тези две изяви, децата непрестанно работят върху усвояване на нови знания и умения за заобикалящият ги свят и опазването на био и еко разнообразието.

Най-новите членове на организацията са още тридесет деца от трети клас на ОУ "Братя Миладинови". Освен членовете на клуба, скаутите от "Зеленика" са приятели и с други деца от училището, които активно им помагат и се включват в техните дейности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Откриха канабис в 2 апартамента в Бургас
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
ВиК ремонт затваря част от улица "Пробуда"
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).