Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
52-ро заседание на на Общински съвет - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:17 / 26.05.2015Коментари (0)1231
© Burgas24.bg
Днес ще се проведе 52 заседание на на Общински съвет - Бургас. В дневния ред са включени 37 точки. Постъпила е докладна записка от заместник кмета по "Финанси, бюджет и икономика" Красимир Стойчев, който е входирал искане за изминение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас. По същата тема докладна записка е постъпила и от общински съветници от групата на ПП "Национален фронт за спасение на България".

От НФСБ и от Евгений Мосинов - общински съветник от групата на БСП, предлагат и допълнение на Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас и организиране на мерки против неправилното паркиране върху тротоари в гр. Бургас, съобщава "Фокус". Общински съветници от групата на ПП "Национален фронт за спасение на България" предлагат и проект за преобразуване на парка на ж.к. "Славейков" в развлекателен туристически обект "Парк Европа".

Кметът предлага учредяване на безвъзмездно право на строеж в "Меден рудник", в полза на Министерство на вътрешните работи за изграждане на сграда на РУ "Полиция" към ОД на МВР - Бургас. Той е подал докладна записка и за предоставяне на нежилищни помещения, частна общинска собственост на "Център за психологически изследвания"- регистрирано като сдружение с нестопанска цел, в обществена полза.

Георги Георгиев - общински съветник от ПП ГЕРБ и председател на Постоянната комисия по устройство на територията и от арх. Димитър Георгиев - общински съветник от ПП ГЕРБ и зам.-председател на Постоянната комисия по устройство на територията, настояват за поставяне на светофарна уредба на ул. "Гурко" и ул. "Републиканска". На общинското заседание ще се разгледа и докладна записка от Роза Арсова Желева - общински съветник от ПП ГЕРБ, относно изграждане на паркинг и паркоместа в ж.к. "Братя Миладинови". Красимира Семова Маркович - общински съветник от ПП ГЕРБ, е входирала докладна относно изграждане на зона за свободно пуснати кучета.

Входирана е и докладна записка от кмета на Бургас за внасяне на предложение до Министерски съвет на Република България за отпускане на персонална пенсия на деца сираци, както и за отпускане на финансови средства на отбора по лека атлетика (девойки) от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Кольо Фичето" за участие в Световните ученически спортни игри в Китай през месец юни 2015 г. и на вокална формация "Морски песъчинки" за участие в Международния детски фестивал на култура и изкуство в Тянджин - Република Китай през месец юли 2015 г.

Д-р Мануелян - зам.-кмет "Здравеопазване, социални дейности и спорт" е входирал докладна записка относно предоставяне на финансови средства на Иван Иванов, Христо Велев, Мария Димитрова и Деница Симова за участията им на Европейско първенство по канадска борба в гр. София , от 1 - 7 юни и на Стела Пеева и Иван Казаков за участията им на Световен финален турнир OUATT KID'S CUP по тенис за деца в гр. Ла Бол, Франция от 29.06 до 04.07.2015 г. Той е входирал и предложение за предоставяне на безвъзмездни финансови помощи в полза на физически лица.

Д-р Антонио Душепеев, председател на Постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности при Общински съвет, предлага отпускане на средства за финансово подпомагане на процедури "Ин Витро" на лица, двойки и семейства с репродуктивни проблеми, живущи на територията на Община Бургас.

Постъпили са и няколко искания свързани с "Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води" в кварталите Банево, Ветрен и Минералните бани, гр. Бургас, както и за приходите от "Синя зона" за периода от януари 2014 г. до април 2015 г.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: