Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
451 строителни разрешения са издадени в общината от началото на годината
Автор: Екип Burgas24.bg 11:22 / 29.09.2010Коментари (0)1150
© Burgas24.bg
451 строителни разрешения са издадени в община Бургас от началото на годината, това показва справка по териториалните дирекции в общината. Главният архитект на община Бургас Веселина Илиева каза ,че общо взето се запазва темпът от миналата година , като той е по- изразен в райони където и преди е имало желание за строителство. Сравнителна справка между миналата и тази година все пак показва спад в броя на издадените строителни разрешителни. В териториалната дирекция "Възраждане", която обхваща комплекс "Меден рудник", "Победа", "Акации", "Горно Езерово" за деветте месеца на тази година са издадени 25 броя строителни разрешителни, като през миналата те са били 62 броя.

В териториална дирекция "Изгрев", която включва територията на комплексите "Изгрев, "Зорница" и кв. Сарафово и прилежащите земеделски земи с променено предназначение към 2009г. са издадени 120 разрешения, а до настоящият момент те са 48 . Най- много издадените строителни разрешения има в ТД "Освобождение", тъй като по- голямата част от строителството там е съсредоточено в промишлените зони отбеляза арх. Илиева. За тази територия през 2009г. разрешенията са 120 броя, а до края на септември на тази година са 85 броя. Доста драстична обаче е разликата в ТД "Приморие", която обхваща централна градска част, комплекс "Възраждане и кв. Крайморие.

За миналата година там са издадени 116 броя разрешителни за строеж изключително за ново строителство, като в тази бройка не са включени преработките по време на строителство, а до сега са издадени разрешения 35 броя включително и преработките, което означава, че темпът е много нисък в централната част, но тя е и най-мащабно застроена към момента и с най-малко свободни имоти. В ТД "Зора" към която са комплексите "Лазур" и "Братя Миладинови" през 2009г. са издадени 49 броя разрешителни, а през тази - 21 броя. "В община Бургас в централната сграда на общината, където се издават разрешителните за строеж за инфраструктурни обекти и за значими общински обекти включително и благоустроявания броят на разрешителните е най- голям. За миналата година имаме издадени 468 броя разрешителни за строеж, а до септември тази година имаме 237 разрешителни.

Тук темпът на инфраструктурното строителство е доста съхранено, като до края на годината при всички случаи ще издадем поне още стотина разрешителни. Разбира се това са разрешения изключително за кабелни мрежи, разрешения на електроразпределителното дружество включително за трафопостове и трасета за пренос на електроенергия, на ВиК за нови водопроводи и канализации, и разрешенията за строеж, които издаваме за общински обекти благоустрояване", каза Илиева. В момента в Община Бургас се издават разрешителни за монтаж на спиркозаслони на концесионера, разрешения за детски площадки,спортни площадки за реконструкция и благоустрояване на озелени площи. "Това е тенденцията към момента. Да, занижени са разрешенията за строеж,виждате в някои райони доста в сравнение с други", посочи още архитект Илиева.

Източник: Агенция "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: