Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
400 жители на „Победа” искат от СДС легнали полицаи
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 14.02.2010Коментари (0)873
© Burgas24.bg
Близо 400 човека от квартал „Победа" са се разписали в подписка с искане за поставяне на знаци, указващи намаляването на скоростта в пешеходните зони на улица „Чаталджа" в квартала, както и монтиране на забавящи съоръжения тип „лежащ полицай" на същата улица. Целта е да се намалят катастрофите в района, при които най-честите жертви са малки деца и възрастни хора.

Инициаторите на подписката са потърсили съдействие от общинската централа на СДС, където е входирана подписката, съобщи председателят на общинската организация на сините - адвокат Вълчо Чолаков. Според жителите на един от най-старите бургаски квартали за влошената видимост на движение по улиците в кв. „Победа", оказват влияние и разпръснатите контейнери за смет по схема, която според тях е неефективна и създава условия не само за пътни инциденти, но и за пламването на зараза. В заявлението си до СДС Бургас живущите в „Победа" са отбелязали, че улица „Чаталджа" е основен коридор за преминаване на пътно-транспортни средства в посока към и от кв. „Меден рудник" към централната част на града и към Южното Черноморие. „Увеличеният пътникопоток и високата концентрация на търговски, обществени и административни сгради създават реални предпоставки за пътни инциденти", казват вносителите на подписката. Те искат от сините съветници в местния парламенти да предложат на общинската администрация да предвиди средства за обозначаване на пешеходна пътека на улица „Чаталджа" 67, където е концентриран най-големият пътникопоток, и изграждането на "лежащ полицай" съгласно нормативните изисквания съобразени с нова пешеходна пътека.
"Подписката вече е предвидена, проведени са и разговори с администрацията и скоро се надяваме исканото от жителите на "Победа" да стане факт, коментира Вълчо Чолаков.

Живеещите в "Победа" настояват още да бъдат монтирани знаци „Внимание пешеходци!" и „Внимание деца!" непосредствено преди пешеходната пътека на автобусната спирка в района на бензиностанция „Шел" по улица „Чаталджа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: