4 незаконни ромски постройки събориха до обяд, продължават до края на деня

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:41 / 08.09.2009
1157
Четири къщи са съборени до обяд в ромската махала на квартал „Горно Езерово". Акцията по събарянето ще продължи до края на деня. Припомняме, че ромите се опитаха тази сутрин да препречат пътя на тежката техника изпратена в бургаския квартал "Горно Езерово" да събори незаконните жилища. Наложи се намеса на полицията, за да освободи пътят на машините. С жива верига посрещнаха ромите в бургаския квартал Горно езерово тежката техника изпратена да събори над 40-те незаконно изградени постройки. След като от ДНСК издадоха заповед за принудителното им премахване багерите влязоха точно в 8.30 часа сутринта. Мотивите за премахването на домовете им е липсата на документ за собственост. Проверката е установила още отсъствие на каквито и да било строителни книжа. "Гладни сме, деца имаме...къде да отидем сега", жалваха се пред репортер на Burgas24.bg ромите, възрастна жена дори припадна в суматохата.

Напрежението, което създадоха ромите живеещи в незаконно построени къщи върху заграбени частни и общински терени в наложи намесата на служители на ОД на МВР в града. На мястото пристигна и подкрепление от бургаската жандармерия. До около 9.30 часа, когато тежката техника влезе в действие, ситуацията се успокои. Ромите започнаха сами да изнасят вещите си от къщите. "В блатото ще живея сега, децата си там ще къпя, децата няма да ходят на училище"; "Опъвам палатка и тука...върху съборената къща"; "На улицата отивам, къде да ходя..10 деца имам", с писъци нападнаха дори директора на РДНСК-Милен Ненчев циганите.

42 са незаконно построените къщи в квартал Горно езерово, 25 са тези в к-с Меден рудник. Още през 2005 година община Бургас предприема процедура и към момента за всички постройки са издадени наказателни постановления. "Единственото, което РДНСК може да направи е да ги събори. Те не са подали заявления, нямат документи за терените. Земята тук е частна собственост", обяви Милен Ненчев.В края на месеца предстои да бъдат съборени и незаконните постройки в к-с Меден рудник.


Виж коментарите (0)

Още по темата (24):
12.11.2010 Ромски лидер: Няма да има етническо напрежение, ако не ни бутат незаконните постройки
29.04.2010 Общината за пореден път изгони незаконно заселили се роми край
Славейков
13.04.2010 Общината периодично премахва незаконните ромски бараки край Славейков
28.09.2009 Голяма част от ромските деца, чийто къщи бяха съборени, не са тръгнали на училище
24.09.2009 Премахнаха 19 от незаконните ромски постройки в "Меден рудник"
24.09.2009 Започна акцията по събарянето на незаконните ромски постройки в "Меден Рудник”
Още новини от Новини от Бургас:
Румънец си помисли, че може да шофира напушен, закопчаха го в Кру...
Закопчаха криминален тип, обрал магазин в "Меден рудник"
Ето какво ще бъде времето днес
Важно! Затварят част от пътя от "Ветрен" към Бургас
Жена от имаше голям късмет, че тези хора откриха забравения от не...
Университет "Проф. д-р Асен Златаров" откри новата си академична ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).