4 г. затвор за бургазлия, пребил приятели след забележка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
17:27 / 27.02.2012
1354
С днешна дата състав на Бургаски районен съд е постановил 4 години лишаване от свобода ефективно спрямо 28-годишния Николай Далакманов от Бургас, за това че на 11.05.м.г. около 22.50 ч. в района пред заведение «Капри» в бургаския комплекс «Братя Миладинови», чрез нанасяне на удари с юмрук в лицето, причинил средна телесна повреда на 59-годишен бургазлия, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, контузия на главата, мозъчно сътресение и кръвонасядане по тилната повърхност, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Паралелно с това Николай Далакманов, в условията на идеална съвкупност, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, нанасяйки безпричинно побой, чрез юмручни удари на други двама бургазлии, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като побоя е осъществен по време на петгодишния срок от изтърпяване на наказанието « шест месеца лишаване от свобода / условно/, наложено с влязла в сила присъда на 31.07.2006 год. от Бургаски районен съд за нанасяне на средна телесна повреда.

Причина за побоя, нанесен над бургазлиите е забележка, която отправили спрямо Николай Далакманов да престане да чупи чаши, удряйки ги в пода на заведение «Капри». Забележката предизвикала агресивност в Далакманов, който неочаквано и безпричинно започнал да нанася удари по главата и тялото с юмруци на 59-годишния бургазлия, събаряйки го беззащитен на земята. Ударите се пренесли и към приятелите на потърпевшия, които се опитали да възпрат Николай Далакманов.

След нанасяне на побоя и осъществява на хулиганските действия Далакманов напуска мястото на инцидента и се укрива. След известен период от време Николай Далакманов се явява доброволно във Второ Районно управление «Полиция» - Бургас, като след повдигане на обвинение, му е връчено постановление за задържане под стража за срок от 72 часа, взето с Постановление на Административния ръководител на Бургаска районна прокурора - Андрей Червеняков. След изтичането на 72 часовия срок на Далакманов е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража», като на днешно съдебно заседание Бургаски районен съд постанови 4 години лишаване от свобода - ефективно.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Бургас:
С листа от 28 кандидати коалиция "БСП - Обединена левица" се реги...
Жители на Свети Влас на протест заради улици и осветление
Слънчево и топло ще бъде времето днес
Над 200 предложения за брак на ден: Коя е бургаската Барби от "Ко...
Калин Стоянов е втори в листата на "ДПС - Ново начало" в Бургас
Времето в неделя: Ще има ли желаещи за плаж?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).